Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Au fost numite cinci probleme de sănătate ereditare

13 dec. 2021,, 01:00   Sănătate
1195

Pentru a preveni dezvoltarea bolilor ereditare care sînt transmise din generație în generație în cadrul aceleiași familii, trebuie să luăm anumite măsuri din timp.

Acestea vor ajuta la reducerea riscului de a dezvolta anumite probleme de sănătate. Acestea au fost numite de portalul "MedicForum" cu referire la Societatea Națională a consultanților în domeniul geneticii, transmite lenta.ru.

Deci, moștenite pot fi problemele cardiace. Persoanelor în a căror familie există persoane care au boli de inimă, se recomandă să ducă un stil de viață sănătos, să mențină o greutate normală și să renunțe la alimentele nesănătoase.

În plus, se transmit și polipii adenomatoși din colon. Polipii pot începe să se formeze încă din adolescență și abia la vîrsta de 45 de ani pot deveni maligni, ceea ce poate duce la cancer colorectal.

Poate fi moștenită de la părinți și boala celiacă sau intoleranța la gluten, precum și colesterolul ridicat. Ultima crește riscul bolilor cardiovasculare de 20 de ori, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral, chiar și la o vîrstă fragedă.


În ”dar” de la strămoși poate fi și depresia sau percepția sumbră a lumii. Dacă părinții au avut astfel de stări, pentru prevenirea lor, trebuie să vă adresați la specialiști.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав