COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2953
Puterea stiri: 6903
Coronavirus stiri: 7668

Atioxidanții nu previn atacul cerebral

26 sep. 21:30   Sănătate
707 0

Auzim peste tot despre beneficiile antioxidanţilor, cum ne apără de boli şi bătrîneţe şi cum au grijă ca organismul nostru să fie viguros pînă la vîrste înaintate. Ei bine, o parte dintre aceste teorii au fost recent demontate de către o echipă de cercetătoi de la Harvard Medical School in Boston, Statele Unite, relatează Reuters.

Experţii americani au descoperit că, cel puţin în privinţa prevenirii atacului cerebral şi a demenţei, antioxidanţii nu au nici un fel de putere.

Studiul acestora a durat mai bine de 13 ani şi a luat în calcul informaţii primite de la 5.395 de persoane cu vîrsta de peste 55 de ani.

"Aceste rezultate sînt interesante pentru că alte studii anterioare au arătat că antioxidanţii ar putea oferi protecţie împotriva atacului cerebral şi a demenţei. Este posibil ca antioxidanţii individuali sau principalele alimente care contribuie la formare acestora să reducă riscul de demenţă şi atac cerebral, însă nu totalul antioxidanţilor obţinuţi din alimentaţia zilnică", potrivit unuia dintre autorii studiului, Elizabeth E. Devore.

În orice caz, E. Devore nu recomandă rfuzul de produsele cu antioxidanți. Puteți lua, de asemenea, vitamina E și vitamina C - acestea vor reduce riscul de demență și de accident vascular cerebral.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽