X 
Criza energetică stiri: 1570
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Atioxidanții nu previn atacul cerebral

5 sep. 02:00   Sănătate
962 0

Auzim peste tot despre beneficiile antioxidanţilor, cum ne apără de boli şi bătrîneţe şi cum au grijă ca organismul nostru să fie viguros pînă la vîrste înaintate. Ei bine, o parte dintre aceste teorii au fost recent demontate de către o echipă de cercetătoi de la Harvard Medical School in Boston, Statele Unite, relatează Reuters.

Experţii americani au descoperit că, cel puţin în privinţa prevenirii atacului cerebral şi a demenţei, antioxidanţii nu au nici un fel de putere.

Studiul acestora a durat mai bine de 13 ani şi a luat în calcul informaţii primite de la 5.395 de persoane cu vîrsta de peste 55 de ani.

"Aceste rezultate sînt interesante pentru că alte studii anterioare au arătat că antioxidanţii ar putea oferi protecţie împotriva atacului cerebral şi a demenţei. Este posibil ca antioxidanţii individuali sau principalele alimente care contribuie la formare acestora să reducă riscul de demenţă şi atac cerebral, însă nu totalul antioxidanţilor obţinuţi din alimentaţia zilnică", potrivit unuia dintre autorii studiului, Elizabeth E. Devore.

În orice caz, E. Devore nu recomandă rfuzul de produsele cu antioxidanți. Puteți lua, de asemenea, vitamina E și vitamina C - acestea vor reduce riscul de demență și de accident vascular cerebral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав