Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Anticorpii nu ne mai salvează de coronavirus - oamenii de știință

17 apr. 2021,, 00:30   Sănătate
4034 1

Cu cît mai mult este studiată imunitate la SARS-CoV-2, cu atît mai multe mistere apar.

Dacă la început oamenii de știință au presupus că infecțiile repetate cu coronavirus sînt imposibile, acum acestea nu mai surprind pe nimeni. Mai mult, au existat cazuri de infecții repetate pe fundalul existenței anticorpilor.

Medicii de la un spital din Beijing au declarat pentru National Science Review despre mai mulți pacienți care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, în ciuda faptului că au avut anticorpi neutralizanți. În același timp, anticorpii nu au salvat pacienții nu numai de reinfecție, dar nici de apariția simptomelor bolii.

Așadar, pentru protecția împotriva reinfecției, este nevoie de o imunitate puternică și de lungă durată. Cu toate acestea, studiile au evidențiat o potențială inadecvare a anticorpilor împotriva coronavirusului la unii pacienți care s-au recuperat, provocînd îngrijorări serioase cu privire la infecțiile repetate.

Medicii chinezi au spus că din 273 de pacienți cu COVID-19, pe care i-au supravegheat, 6 persoane (cinci adulți și un copil de 2 ani) au re-infectat peste 19-57 zile, ceea ce este confirmat de datele diferitor analize, inclusiv de secvențiere a genomului virusului (infecția a avut loc cu diferite tulpini ale virusului), și tabloul clinic. În plus, cinci din șase persoane s-au infectat cu tulpina "europeană" a virusului, care la momentul primei lor infecții în China pur și simplu nu exista colo. Intervalul dintre cele două episoade indică posibilitatea reinfecției cu COVID-19 după o scurtă perioadă de recuperare la pacienții care s-au tratat.


Episoade repetate la pacienți au fost însoțite de noi pneumonii, febră, tuse, spută, nas înfundat, încărcătură virală înaltă etc. Dar cel mai important lucru e că s-au reinfectat nu numai pacienții care nu au căpătat insuficientă imunitatea după infecția inițială, dar și pacienții cu niveluri ridicate de anticorpi neutralizanți.

Acest lucru ridică noi întrebări nu numai pentru medici, ci și pentru dezvoltatorii de vaccinuri, dar și pune sub semnul întrebării ideea introducerii "pașapoartelor de vaccinare", care a devenit recent discutată pe larg. Căci se dovedește că prezența anticorpilor la SARS-CoV-2, chiar și a anticorpilor neutralizanți – nu garantează că o persoană este invulnerabilă la virus și că poate continua să nu respecte măsurile de distanțare socială și să aibă unele libertăți suplimentare în caz de lockdown.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?