X 
Puterea stiri: 7441
Criza energetică stiri: 1120

Alimente care te scapă de sforăit

5 aug. 02:30   Sănătate
1148 0

Ceea ce mănînci poate să îți afecteze somnul. Sunetele enervante, pentru cei din jur, pe care le emit cei care sforăie noaptea sînt cauzate nu numai de probleme ale aparatului respirator, ci și de dieta zilnică. Cîteva mici schimbări în regim te pot ajuta să îi lași pe toți ai casei să aibă nopți mai liniștite.

Congestionarea și inflamarea căilor respiratorii (la nivelul nasului, gurii sau gîtului) au ca rezultat sforăitul în timpul nopții. Căile respiratorii se îngustează și țesutul lor vibrează în timp ce aerul trece prin ele, rezultînd sunetele atît de cunoscute care variază de la cele înfundate pînă la unele aspre și ridicate.

De multe ori, inflamarea căilor respiratorii se întîmplă din cauza alimentelor pe care le consumi seara. Dacă ții cont de aceste probleme, ai putea să faci schimbări în dietă care nu numai că îți vor face bine, dar te vor ajuta să scapi și de problema sforăitului.

Alimente de evitat înainte de somn sînt lactatele, alimenteleprăjite, alimentele extrem de reci, alimentele condimentate, ciocolata și tutunul pentru că au potențial inflamator asupra căilor respiratorii.

Evitați alcoolul si sedativele pentru că acestea duc la relaxarea țesuturilor moi și a mușchilor din gît, provocînd sforăitul.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав