COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2906
Puterea stiri: 6719
Coronavirus stiri: 7487

Află ce conţin hamburgerii

1 iun. 03:30   Sănătate
1119 0

Dacă eşti un mare consumator de hamburgeri, crenvurşti sau creveţi ai mare grijă. Studiile arată că aceste produse conţin substanţe care îţi pot pune sănătatea în pericol.

Hamburgerii
70 la sută din carnea tocată de pe piaţă conţine un produs din carne de vită procesat ("pink slime") îmbibat în amoniac. "Pink slime" constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mîncare pentru cîini, potrivit Mediafax.

Crenvurştii din hotdogi
Aceştia conţin conţin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rîndul lui din firimituri de pîine, ovăz şi făină.

Mierea. Cumpărată din comerţ este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi şi pe sirop de porumb.

Iaurtul grecesc
Popular şi în Romînia, iaurtul grecesc se obţine printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deşeuri.


Creveţii
Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privinţa contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveţi, s-a descoperit că şase dintre acestea conţineau chimicale cancerigene.

În plus, brînza rasă din comerţ conţine fîşii de celuloză din lemn.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽