COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2827
Puterea stiri: 6435
Coronavirus stiri: 7307

A fost numită modalitatea de a detecta cancerul de sînge în stadiul incipient

15 mai. 21:58   Sănătate
1383 0

Hematologul Iulia Nenașeva a spus la ce rezultate în testele de sînge ar trebui să atragem atenție pentru a preveni cancerul.

Potrivit ei, analiza clinică este capabilă să detecteze nu numai conținutul scăzut a hemoglobinei în sînge, ceea ce indică adesea prezența anemiei.

"Hemoglobina ridicată și globulele roșii ridicate sînt un motiv pentru a consulta un hematolog, deoarece poate fi un indicator al unei boli sangvine pre-maligne care necesită deja tratament și îngrijiri medicale concrete", a spus Nenașeva.

Medicul a atras atenție că această boală este uneori indicată de un nivel ridicat de trombocite și celule albe din sînge.

"La fel cum și nivelul scăzut de leucocite din sînge pot servi drept indicator al unei boli onco-hematologice. În cazul leucocitelor scăzute, persoana poate sta liniștit -aceasta este o neutropenie benignă (scăderea numărului de globule albe din sînge. -n.red.). De regulă, acest lucru nu necesită tratament. Este sigur pentru oameni", a spus medicul.


Nenașeva ne-a sfătuit să efectuăm analiza sîngelui cel puțin o dată pe an.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽