X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost numită mîncarea ideală pe timp de caniculă

31 iul. 2022,, 04:00   Sănătate
1875 0

Nutriționistul Margarita Arzumanean a spus că supa este mîncarea ideală pe căldură extremă.

Într-un interviu pentru Radio Sputnik ea a subliniat că la temperaturi înalte ale aerului crește semnificativ procesul de transpirație, în acest mod organismul își menține echilibrul termic. Medicul a explicat că împreună cu transpirația, din organism este eliminată nu numai apa, ci și substanțele care conțin azot, sărurile minerale, microelemente, precum și vitamine care fac parte din ea.

Potrivit ei, pierderile pot fi compensate cel mai bine consumînd supă.

"Este important ca dieta în perioada călduroasă să conțină o cantitate optimă de proteine, vitamine, minerale și mai puține grăsimi saturate. Din acest punct de vedere, supele ușor digerabile sînt o alegere bună", a spus Arzumanean.

Ea a menționat că supele pot fi atît calde, cît și fierbinți. În căldură, ele vor stimula transpirația, ceea ce are un efect de răcire. După cum a menționat specialistul, este mai bine să acordați preferință supelor reci din spanac sau sorrel, gazpacho și okroșka. În același timp, mîncarea ar trebui să fie de temperatura camerei.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?