COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

A fost descoperit un preparat care distruge coronavirusul în proporție de 70 la sută

9 aug. 07:19   Sănătate
2574 0

O echipă internațională de oameni de știință a descoperit că preparatul fenofibrat și forma sa activă - acidul fenofibric, poate distruge coronavirusul SARS-CoV-2 în celulele umane. Despre acest lucru s-a anunțat într-un articol publicat în revista Frontiers in Pharmacology.

Cercetătorii au efectuat un screening al preparatelor potențiale prin măsurarea dimerizării receptorului enzimei de conversie a angiotensinei umane B2 (ACE2). ACE2 este un dimer care constă din două molecule mai simple, ceea ce afectează capacitatea sa de a se lega de proteina S a coronavirusului (proteina spike). Oamenii de știință au identificat fenofibratul, a cărui formă activă destabilizează domeniul de legare a receptorilor (RBD) proteinei virale spike și inhibă legarea acesteia la ACE2.

Fenofibratul și acidul fenofibric au fost testate de două laboratoare independente pe celule Vero cultivate infectate cu două izolate SARS-CoV-2 diferite. În ambele cazuri, fenofibratul și acidul fenofibroic în concentrații semnificative clinic au redus infecția virală cu pînă la 70%. Deoarece preparatul este sigur și este deja folosit ca mijloc de combatere a colesterolului ridicat și a lipidelor din sînge, acesta poate fi un potențial agent terapeutic care necesită evaluare pentru tratamentul SARS-CoV-2.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X