TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost creat un nou remediu împotriva gripei și coronavirusului

Oamenii de știință de la Universitatea Purdue din SUA au creat o nouă metodă de tratare a infecțiilor virale, cum ar fi gripa, care se poate dovedi eficientă și împotriva altor agenți patogeni, inclusiv HIV și coronavirusul pandemic SARS-CoV-2. Despre acest lucru s-a anunțat într-un articol publicat în revista Nature Communications, pe scurt despre studiul s-a menționat într-un comunicat de presă al EurekAlert!.


Cercetătorii au dezvoltat medicamente antivirale care vizează celulele infectate și nu dăunează sănătății. Pentru a face acest lucru, ei au sintetizat molecula, combinînd zanamivir — un inhibitor al enzimei neuraminidazei virale — cu dinitrofenil, care afectează în mod specific suprafața virusurilor liberi și a celulelor infectate de virusuri. S-a dovedit că molecula inhibă simultan ieșirea virusurilor din celulă și elimină atît virusul, cît și celulele infectate.


În medie, anual în SUA, sînt spitalizate cu gripă mai mult de două milioane de persoane, iar între 30 și 80 de mii dintre acestea mor din cauza bolii sau a complicațiilor asociate cu aceasta.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load