X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

7 greşeli pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap

24 dec. 2023,, 03:00   Sănătate
2284 0

Te speli zilnic pe cap, te speli cu apă fierbinte sau schimbi prea des şamponul. Iată numai câteva dintre greşelile din cauza cărora părul tău are de suferit.

Ai fost la hairstylist, ţi-ai cumpărat produse de îngrijire a părului de firmă şi cu toate astea părul tău este lipsit de strălucire şi fragil. Consultanţii în frumuseţe spun că un păr deteriorat nu este numai rezultatul produselor de îngrijire de proastă calitate, notează Sfatul Părinţilor.

Aceştia au realizat o listă cu motivele pentru care părul este lipsit de strălucire şi fragil.

Te speli zilnic pe cap. Scalpul produce, în mod natural, un ulei ce are rolul de a menţine sănătatea părului. Atunci când ne spălăm prea des pe cap nu facem decât să stimulăm glandele sebacee să producă mai mult ulei, fapt ce duce la apariţia aspectului de păr gras. Pentru a preveni acest lucru este recomandat să ne spălăm pe păr o dată la trei zile.

Te speli pe cap cu apă fierbinte. Deşi pentru unele persoane acest lucru poate fi considerat o metodă de a se relaxa, specialiştii spun că apa fierbinte nu face bine la păr. Astfel, este indicat ca temperatura apei să fie potrivită atunci când îl speli sau limpezeşti.


Schimbi prea des şamponul. Acest obicei afectează aspectul podoabei capilare făcându-l să arate nesănătos. Printre criteriile de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi un şampon se numără: dacă ai sau nu părul vopsit, nuanţa în care este vopsit şi ce fel de păr este – uscat, gras, subţire, fire despicate.

Nu foloseşti balsam. Şamponarea este un pas important în curăţarea părului, însă şi folosirea balsamului este vitală, mai ales dacă ai părul vopsit. Balsamul face părul mătăsos şi uşor de pieptănat după ce a fost spălat. Acest produs de îngrijire a părului trebuie aplicat pe lungimea firelor de păr, în special pe vârfuri. Este indicat să evităm să aplicăm balsam la rădăcină, deoarece dacă nu ne clătim cum trebuie riscăm ca părul să aibă un aspect de nespălat.

Nu te limpezeşti bine. Oricine a fost nevoit, măcar o dată în viaţă, să facă un duş extrem de rapid. Însă, oricât de scurt timp ai avea la dispoziţie asigură-te că te clăteşti bine înainte de a ieşi din cabină. În caz contrar riscăm la părul să aibă un aspect urât, de îmbâcseală.

Spălare, clătire, spălare, clătire. Dacă îţi speli părul de mai multe ori într-o singură sesiune de duş faci o greşeală capitală: aceasta este o modalitate sigură prin care îţi usuci scalpul. Părul trebuie spălat o singură dată, iar mai apoi clătit din abundenţă.

11
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?