X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

5 sfaturi pentru a proteja dinții de carii

23 mar. 03:30   Sănătate
1678 0

Tratamentul stomatologic al cariilor este foarte scump, deaceea este mai bine să-l evităm.

Există 5 sfaturi simple cum poate fi făcut acest lucru, scrie mirfactov.com.

Mănînca alimente bogate în alcaline

Alcalinele întăresc oasele şi sănătatea lor. Prin urmare, consumul de alimente bogate în substanţe alcaline previne formarea cariilor dentare. Bogate în substanţe alcaline sînt fructele şi legumele.

Nivelul de aciditate


Nivelul ridicat de aciditate în organism duce la o încălcare a echilibrului pH-ului în corpul uman, precum şi la pierderea de calciu, care este responsabil pentru sănătatea oaselor. Așa că încercați să mîmcați mai puține produse cu conținut sporit de zahăr şi aciditate, astfel se va menţine echilibrul pH-ului în stare normală şi în organism se va reţine calciul.

Mănîncă legume crude

În timpul prelucrării termice legumele pierd o parte dintre proprietățile nutritive, care sînt implicate în construcţia de celule. Deci, încercaţi să consumați legume crude, cel puţin din timp în timp, în scopul de a obţine substanțele nutritive necesare pentru organism.

Începeţi să utilizaţi ulei de arbore de ceai

Utilizarea produselor pentru îngrijirea cavității bucale care conţin ulei de arbore de ceai ajută la combaterea bacteriilor și microorganismelor şi astfel se previne formarea cariilor.

Bea multă apa

Apa contribuie la formarea salivei, care este foarte importantă pentru sănătatea cavității bucale. În compoziţia salivei intră enzimele necesare, care protejează de bacterii.

Aceşti paşi simpli vă vor ajuta la prevenirea cariilor dentare şi pentru a proteja nu numai dinții, dar și întregul corp.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?