AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 913
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

5 reguli simple ca să scapi de depresia de Sărbători

19 dec. 2020,, 04:30   Sănătate
5622 0

Se presupune că Sărbătorile sînt cea mai frumoasă perioadă a anului. Însă sînt și multe sentimente negative care apar în această perioadă și care fac ca sărbătorile să vina “împachetate” cu stres, depresii și anxietăți. Există, totuși, o speranță. Iată 5 reguli expuse de specialiștii Beliefnet.com, care te pot ajuta să privești cu bucurie Sărbătorile.

1. Asteaptă-te la ce este mai rău

Și nu e vorba aici despre catastrofe. Ci despre faptul că daca un prieten ți-a dat ani de-a rîndul cadou o sticlă de vin, care ar fi probabilitatea ca anul acesta să-ți aducă altceva? Așteaptă-te așadar la sticla de vin și vei fi mai mult decît surprins dacă va veni cu un alt cadou. Chiar daca n-o să-ți placă, te vei bucura că ai scapat de vin.

2. Dormi, mănîncă, fă exerciții

Fără aceste trei elemente de bază, îți va fi foarte greu să te bucuri de Sărbători. Dormi cel puțin 7-9 ore pe zi, mergi în fiecare zi la culcare la aceeași oră și trezește-te la aceeași oră, dimineața. Mîncarea sănătoasă și exercițiile fizice vor contribui și ele la eliminarea stresului. Un alt lucru pe care trebuie să-l ții minte mai ales de sărbători: Ai grijă să NU fii flămînd, furios, singur și obosit!

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав