Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1741

5 alimente care te ajută să înveți mai ușor pentru examen

9 noi. 2020,, 02:30   Sănătate
14608 0

Ştiați că există cîteva metode pentru a învăța mai usor?

Pe lîngă pauzele de relaxare, absolut necesare în timpul studiului, trebuie să ai grijă și la alimentație. Poate că nu știai, dar există alimente care ajută memoria și îmbunătățește puterea de concentrare.

Iată care sunt acestea:

1. Nucile

Nucile sunt printre cele mai bune tratamente pentru creier. Acestea îmbunătățesc capacitățile de stocare a informațiilor și apără celulele nervoase, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.


2. Fructele de pădure

Este cunoscut faptul că fructele de pădure sunt o bogată sursă de antioxidanți, dar ele sunt și un inamic împotriva stresului, îmbunătățind capacitatea de concentrare și asimilarea informațiilor. Mai mult, afinele și coacăzele combat pierderile de memorie pe termen scurt.

3. Apa

Pe cât de banală este, apa este un miracol pentru sănătatea noastră. Asigură-te că te hidratezi cu apă, nu cu sucuri, ceaiuri și alte băuturi, pentru un randament la cote maxime al creierului tău. De multe ori, lipsa concentrării și durerile de cap apar din cauza deshidratării.

Studiile au arătat că nu numai corpul are de suferit din cauza deshidratării, ci și creierul, care nu reușește să funcționeaze normal în condiții de „secetă".

4. Pătlăgele

Pătlăgelele conțin licopen, un colorant vegetal, solubil în grăsimi, și recunoscut ca antioxidant. Roșiile ajută în procesul de protecție a celulelor nervoase, prevenind demența și Alzheimer-ul.

5. Peștele gras

Carnea de pește bogată în grăsimi esențiale (omega-3), previne eficient instalarea demenței și ajută la o bună funcționare a creierului. Puteți beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment, consumând carne de pește de 3 ori pe săptămână sau folosind suplimente alimentare cu ulei de pește.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий