COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 527
Coronavirus stiri: 7857

4 alimente anti-cancer pe care să le incluzi în alimentație

26 oct. 2021,, 02:30   Sănătate
2137 0

Cancerul poate fi greu de tratat, dar este ușor de prevenit. O alimentație corectă și complexă, cu alimente-cheie ce luptă cu celulele canceroase, poate face diferența. Iată pe ce alimente poți să te bazezi în lupta cu această boală.

Trueactivist.com a făcut lista alimentelor pe care ar trebui să le consumăm mai des, mai ales că le avem la îndemînă.

Turmericul sau curcuma

Este o plantă din sud-estul Asiei pe care o cunoști mai mult sub formă de condiment. Ce nu știai insa este că are proprietăți anti-cancerigene puternice. Cercetările au demonstrat că blochează dezvoltarea celulelor canceroase și le reduce într-o proporție de 80%.

Extractul de frunze de papaya


Un studiu realizat de Universitatea din Florida a demonstrat proprietățile puternice ale acestui extract împotriva mai multor tipuri de tumoare. Iar asta fără să aibă efecte negative asupra organismului, așa cum se întîmplă cu chimioterapia. Ba mai mult, extractul poate fi administrat pe termen lung, fără ca acesta să aibă efecte secundare. Un alt studiu a demonstrat că extractul din frunze de papaya poate să lupte cu mai multe forme de cancer, printre care cervical, mamar, la ficat, la plămîni și la pancreas.

Ghimbir

Rudă a a turmericului, ghimbirul este un alt aliment-cheie împotriva cancerului. Are proprietăți antioxidante importante, la care se adaugă proprietăți anti-inflamatoare, care sînt binevenite în lupta cu această boală. Iar cercetătorii au confirmat că are puterea să micșoreze tumorile.

Usturoiul

Beneficiile lui sînt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, dar cati dintre voi stiau ca este un aliat de nadejde impotriva cancerului? Ba mai mult, usturoiul este unul din cele mai importante alimente anti-cancer. Oamenii de știință pun acest lucru pe seama capacității acestuia de a produce hidrogen sulfurat, care previne apariția cancerului la prostată, la sîni și la colon.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X