Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

10 motive pentru a practica yoga

11 mar. 02:00   Sănătate
1164 0

În ziua de azi yoga s-a transformat dintr-o învăţătură antică în sinonimul fitnessului. Prin ce este utilă yoga pentru organism?

1. Exerciţiile regulate de yoga reduc cu 40% riscul de a se îmbolnăvi de SRAS (sindromul respirator acut sever – trad.).

2. Este dovedit faptul că exerciţiile de yoga inhibă producerea de catecholamines - hormoni de stres.

3. Există mai multe de 20 de variante de yoga, astfel încît orice persoană poate găsi o variantă care se potriveşte perfect pentru ea sau el.

4. În SUA sînt aproximativ 15.8 milioane de oameni care practică yoga, în Marea Britanie - 460 000.


5. Diferite asane pot îmbunătăţi somnul, elimină durerile de cap, ameliorează simptomele SPM (sindrom premenstrual – trad.), normalizează tensiunea arterială şi chiar atenuează mahmureala.

6. Oamenilor obezi, exerciţiile de yoga le ajută la reducerea greutăţii corporale cu 20% în termen de două luni, fără a schimba dieta.

7. Ancheta Asociaţiei Americane de medicină antiage (profilaxia bătrîneţii-trad.) a demonstrat că 65% dintre cei care practică yoga de două ori pe săptămînă sau mai des nu au nevoie de cafeaua de dimineaţă, 76% - de sedative, şi 78% - de purgative.

8. Doar 30 de minute de practică pe zi sînt suficiente pentru a îmbunătăţi memoria şi rezistenţa la stres, a reduce anxietatea.

9. O jumătate de oră de exerciţii de yoga kundalini arde aproximativ 80 de calorii, yoga power - aproximativ 220 de calorii.

10. Cu yoga se ocupă oamenii care se scufundă fără un aparat autonom de respirat sub apă. Peste o săptămînă ei pot reţine respiraţia lor timp de 3 minute.

3
1
2
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?