X 
Preşedintele stiri: 3610

10 modalități de a evita gripa

24 ian. 00:30   Sănătate
1105 0

Health.com a consultat zeci de experți și a alcătuit o listă cu 10 modalități de a nu te îmbolnăvi.

1. Spală-te pe mîini de fiecare dată cînd dai mîna cu cineva

Spală-te pe mîini cît mai des posibil pentru că de cîte ori atingi bani, balustrada, bara din autobuz, alte persoane… te pricopsești cu milioane de germeni. Spală-te pe mîini cu orice ocazie.

2. Nu-ți atinge fața

De fiecare dată cînd își atingi nasul și ochii te supui riscului de îmbolnăvire, deoarece acestea sînt căile cele mai comune prin care germenii nocivi ajung în organism.

3. Du-te la culcare

Ca și cum n-ar fi și așa destul de greu să prinzi niște ore de somn decente în fiecare noapte, cînd simți că te paște o răceală trebuie să dormi mai mult.


4. Vaccinează-te

Dacă nu ai făcut-o încă, nu e timpul pierdut. Cînd apare vaccinul pentru gripă fă-ți-l din timp.

5. Întărește-ți organismul cu alimentație sănătoasă

E destul de dificil să mănînci sănătos tot timpul, mai ales iarna, dar consumul de legume și fructe din belșug îți întărește sistemul imunitar. Și e mult mai ușor să previi gripa decît s-o tratezi.

6. Fă mișcare

Pune-ți treningul și fă mișcare. Exercițiile fizice regulate îmbunătățesc funcția imunitară a organismului.

7. Păstrează distanța

Stai la distanță de oameni care au simptome de răceală sau gripă, precum strănutul sau tusea.

8. Dezinfectează-te

Ai grijă să ai la tine permanent gel antibacterian sau șervețele umede antibacteriene pe bază de alcool. Citește eticheta înainte de a cumpăra: șervețelele umede fără alcool nu sînt la fel de eficiente în lupta împotriva germenilor.

9. Lasă-te de fumat
Dacă fumezi, e cazul să știi că fumatul mărește riscul de infecții pentru că produce schimbări structurale în tractul respirator și slăbește sistemul imunitar.

10. Încearcă să zîmbești

Noile studii arată că fericirea ajută la întreținerea stării de sănătate. Dr. Carl Charnetski a descoperit că sexul, gîndirea pozitivă, joaca cu un animal și alte comportamente care te bucură îmbunătățesc substanțial activitatea sistemului imunitar.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий