X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Un om ajunge să aibă cîte 80.000 de gînduri pe zi, iar 80% dintre ele sînt negative

1 apr. 2023,, 23:30   Externe
1374 1

Provocările de zi cu zi iscă o mulțime de gînduri, care uneori ne copleșesc ca număr sau ca intensitate.

Suntem tot timpul ca un computer cu hardul plin, în care se tot adaugă fișiere. Conform studiilor realizate National Science Foundation, o persoană obișnuită, cu educație medie, are între 12.000 și 60.000 de gînduri pe zi.

O persoană care are responsabilități manageriale și educație superioară ajunge pînă la 80.000 de gînduri într-o zi. Dintre acestea, 80% sînt negative, iar 95% sînt gînduri repetitive.

Sunt studii care arată însă că 97% din grijile noastre sînt de multe ori nefondate sau exagerate, deoarece au la bază un pesimism și o atitudine negativă", a explicat la Digi24 psihologul Mihai Copăceanu.

Potrivit acestuia, 85% din îngrijorări însă nu se concretizează, iar cînd se întîmplă asta, trei sferturi dintre participanții la studiu au spus că s-au descurcat foarte bine, iar ceilalți că au învățat o lecție.


"Sunt recomandări pentru cum poți elimina gîndurile negative, legat de sport, o alimentație sănătoasă și odihnă, dar în cazuri de anxietate și depresie nu ai cum să le elimini, pentru că zilnic fac parte din tine.

Noi recomandăm să fie discutate, înțelese, chiar scrise pe o foaie sau chiar să fie folosite aplicații mobile anti-anxietate și anti-depresie.

Toate aceste probleme - anxietate, depresie, tulburări pe bază de stres - s-au accentuat foarte mult în pandemie, sînt firești, dar dacă ajung să fie grave trebuie consultat un specialist, a subliniat psihologul.

"Gîndurile sînt la baza emoțiilor negative, iar apoi influențează modul în care acționăm zilnic. Ele trebuie abordate, discutate, iar uneori vor scădea ca intensitate. De multe ori ne odihnim, dar rămînem conectați la online, la telefon. Pauzele sînt necesare pentru a reduce frecvența gîndurilor negative", a adăugat el.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?