X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trump ar putea fi condamnat la închisoare

13 aug. 2022,, 11:00   Externe
2188 0

Serviciul Federal de Securitate al SUA investighează o posibilă încălcare de către fostul președinte, Donald Trump, a legii spionajului și obstrucționarea anchetei, care ar putea însemna pentru politician la închisoare sau amendă. Despre acest lucru scrie Politico cu referire la mandatul FBI .

Potrivit mandatului de percheziție, la reședința lui Trump au fost găsite documente marcate cu "TS/SCI", care indică unul dintre cele mai înalte niveluri de secret guvernamental, precum și documente marcate ca "informații despre președintele Franței”.

Politicianul este suspectat că a încercat să distrugă documente, să obstrucționeze ancheta și să încalce legea spionajului.

Taylor Budovich, Secretarul de presă al lui Trump, a declarat că acțiunile FBI au fost "nu doar fără precedent, ci și inutile". Potrivit acestuia, autoritățile americane "răspîndesc minciuni și insinuări, încercînd să explice utilizarea organelor de stat ca armă împotriva adversarului lor politic dominant". El a numit ceea ce se întîmplă drept "inacceptabil".

Pe 9 August, FBI a efectuat percheziții la moșia Mar-a-Lago a lui Trump din Florida, pe fondul unei investigații a Departamentului de Justiție precum că el a dus documente prezidențiale oficiale la moșia Palm Beach.


Ziarul Wall Street Journal a scris că oamenii legii au găsit la fostul președinte al Statelor Unite 11 seturi de documente secrete . Potrivit publicației, unele dintre ele erau marcate "top secret" și erau destinate păstrării numai în instituții speciale de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?