Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Nu mai arunca aceste părţi de la fructe şi legume, au beneficii uriaşe pentru sănătate

24 mar. 2019,, 04:32   Externe
7512 1

Porțiile de fructe și legume pe zi au beneficii importante pentru sănătate însă, dacă vrei să ai parte de toți nutrienții pe care îi conțin acestea, ar trebui să nu mai arunci cojile sau alte părți importante care nu-ţi plac.

Un antioxidant numit quercetină se găsește chiar în coaja mărului, oferind beneficii plămînilor şi creierului. Coaja de măr este mai bogată în fibre decît pulpa fructului.

În urma unui studiu, o substanţă din coaja portocalei sau a altor citrice poate avea efecte benefice asupra colesterolului, chiar mai puternice decît ale medicamentelor prescrise pentru asta. Compuşii din cojile citricelor, numiţi flavonoizi polimetoxilaţi, mai pot avea acţiune protectoare asupra inimii, ţinînd inflamaţia şi bolile cardiace la distanţă. Cercetătorii spun că este de-ajuns să razi coaja de portocală peste felul de mîncare preferat.

Frunze de sfeclă, dar și frunzele napului sînt o sursă importantă de fibre, de calciu, fier şi altele, plus vitamina A şi K.

Conform doctorulzilei.ro, coaja cartofului este o bună sursă de fibre. De asemenea, mai conţine şi vitamina B, C, fier, calciu şi potasiu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?