X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care sînt cele mai ostile popoare din lume

10 dec. 2018,, 03:00   Externe
4337 0

Pe planeta Pămînt există aproximativ o sută de popoare care nu doresc să intre în contact cu lumea exterioară, iar unele dintre ele sînt extrem de agresive.

Astfel, potrivit majorității antropologilor, populația indigenă a insulei Sentinelului de Nord din Oceanul Indian este singura cu adevărat izolată din lume. Nimeni nu știe ce limbă vorbesc Sentinellienii, ce structură au şi cît de mulţi sînt. Timp de un secol și jumătate, cu tribul nu au existat mai mult de vreo duzină de contacte și toate aceste contacte au fost de la o distanţă cît zboară o suliţă lansată cu arcul, dintr-o barcă sau un elicopter. Cei care au îndrăznit să se apropie, au fost uciși.

Cu toate acestea, oamenii de știință au reușit să afle că nativii încă există în epoca de piatră, trăiesc din vînat şi din cules de produse vegetale comestibile. Este, de asemenea, cunoscut faptul că membrii tribului nu ştiu despre agricultură și nici nu ştiu a-şi dobîndi focul. Probabil, în acest scop ei folosesc vegetaţie care a luat foc din motive naturale, păstrînd-o în vase speciale.

Cel mai apropiat vecin al Sentinelienilor în ceea ce priveşte nivelul de dezvoltare este tribul Jarava de pe coasta de vest a insulelor Andamanul de Sud şi Mijlociu (India). Potrivit experților, timp de peste 55 de mii de ani de izolare completă de lumea din exterior, modul lor de viață, practic, nu s-a schimbat. Jarava pescuiesc, strîng fructe, rădăcini, miere de albine sălbatice și vînează porci sălbatici și broaște țestoase. Meniul acestui trib include peste 150 de specii de plante și aproximativ 350 de specii de animale.

Cel mai misterios şi cel mai mic popor trăieşte în estul Ecuadorului, pe teritoriul Parcului Național Yasuni. Este vorba de indienii Tagaari, care au fost odată parte din marele trib Vaorani. În 1968, rudele lor au luat legătura cu misionarii protestanți, au plecat în pădure și au rupt toate legăturile cu lumea exterioară.


Despre Tagagari, practic, nu se ştie nimic. Mai mult ca atît, potrivit unor informații, numărul lor actual nu depăşeşte 30 de persoane. Principala ocupație a tribului le reprezintă vînătoarea și culesul, agricultura nu le este cunoscută. În ultimii 10 ani, tinerii din tribul Tagaari coboară în satele Vaorani pentru a schimba nişte pradă de vînătoare pentru îmbrăcăminte și arme.

În 1987, predicatorii au făcut o ultimă încercare de a stabili un contact cu acest popor, totuşi toţi au fost ucişi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?