X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cum să-ți protejezi pielea în sezonul rece

7 ian. 21:31   Externe
2852 0

În sezonul rece, pielea poate fi afectată de temperaturile scăzute, vînt și precipitații, astfel că poate deveni mai uscată, sensibilă și predispusă la iritații.

Totuși, există numeroase soluții la care poți apela pentru a combate efectele vremii reci asupra pielii tale și pentru a te bucura de o piele hidratată și fină în această perioadă, transmite avantaje.ro.

De la folosirea produselor potrivite și pînă la adoptarea unor obiceiuri sănătoase pentru pielea ta, iată ce poți face:

Hidratează bine pielea

În lunile reci de iarnă, nivelul de umiditate din piele scade rapid şi se produc mai puține uleiuri naturale. De aceea, este indicat să folosești o cremă mult mai hidratantă decît cea pe care o utilizezi în mod normal. Bineînțeles, asta dacă îți permite și tipul tău de piele. Cele care conțin ulei de măsline, de mușețel, migdale, eucalipt sau trandafir sînt extrem de benefice. Asigură-te că aplici loţiunea imediat după duș pentru a păstra cît mai mult timp un nivel ridicat de umiditate în piele.

Protejează tenul

Tenul este cel mai expus în sezonul rece. Așadar, ai grijă să îi oferi toată atenția de care are nevoie. Curăță tenul, exfoliază și aplică o cremă hidratantă în mod regulat. De asemenea, aplică și o mască hidratantă de cel puțin două ori pe săptămînă. Iar atunci cînd ieși afară, ar fi recomandat să aplici produse de make-up care vor oferi tenului tău un strat suplimentar de protecție. Fondul de ten cu factor de protecție nu ar trebui să îți lipsească nici pe timpul iernii.

Aplică loțiune solară

Chiar dacă pare ceva ce ai face doar vara, loțiunea solară este extrem de utilă și pe timpul iernii. Deși este mai greu de observat, nu înseamnă că soarele este mai puțin dăunător pielii. De fapt, razele de soare care strălucesc pe zăpadă pot afecta pielea la fel de mult. Aplică loțiune solară cu cel puțin jumătate de oră înainte să ieși afară. Eventual, așa cum am menționat și mai sus, poți opta și pentru produse de make-up cu factor de protecție.

Bea apă

Atunci cînd e frig afară, e posibil să uităm adesea că trebuie să ne hidratăm corespunzător și să bem cel puțin doi litri de apă pe zi. Însă consumul de apă este esențial, mai ales că nivelul scăzut de umiditate de afară scade și nivelul de umiditate al pielii. Poți opta și pentru apă aromată cu lămîie, castravete, mentă, ghimbir sau orice alte ingrediente preferate ai avea.

Alege un demachiant potrivit

Multe produse demachiante conțin chimicale care pot fi dure cu pielea, în loc să o hidrateze. Ingrediente precum alcoolul sau alte parfumuri adăugate pot afecta și mai rău pielea care este deja ucată, crăpată sau lipsită de hidratare și de uleiuri naturale. Optează pentru un demachiant de tip cremă pentru a te bucura de o piele sănătoasă și hidratată.

Evită dușurile fierbinți

Chiar dacă pare tentant să faci un duș sau o baie fierbinte cînd ai venit din frigul de afară, mai bine te-ai gîndi de două ori înainte. Căldura excesivă a apei nu doar că îți va deshidrata pielea, ci va îndepărta și uleiurile naturale care au rol de hidratare. Dacă pielea este iritată cînd ieși din baie, este un semn că s-a deshidratat. Folosește, așadar, apă călduță și nu uita să aplici cremă hidratantă după fiecare duș.

Nu uita de buze

Și buzele pot avea de suferit în sezonul rece, la fel ca restul pielii. Folosește un balsam hidratant pe tot timpul zilei pentru a-ți păstra buzele moi și pentru a preveni crăparea lor. Acest obicei ar trebui să facă parte din ritualul tău zilnic de hidratare a pielii. Atunci cînd este foarte frig afară, balsamul de buze pe bază de vaselină este ajutorul tău de nădejde.

În concluzie, nu uita să îi oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie, mai ales în sezonul rece. Hidratează-te, bea apă, evită dușurile fierbinți și protejează corespunzător pielea atunci cînd ieși afară.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?