Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Lucrui utile despre alăptare pe care orice mamă ar trebui să le știe

7 feb. 2021,, 21:30   Externe
4635 0

Nu de puține ori auzim în grupurile de mame faptul că nașterea a fost floare la ureche pe lîngă primele săptămîni de alăptare.

În prezent, alăptarea este, fără îndoială, o reală provocare, pentru care se recomandă o pregătire intensă. Sfaturile sau afirmațiile din jur, de tipul ”dă-i formulă drept completare”, ”ai sînii mici, e clar că nu ai lapte suficient” sau ”dă-i lapte praf, de ce să te chinui să alăptezi”, pot fi nepotrivite, iar încercările de a ajuta eșuează lamentabil.

Pentru a te asigura că iei cele mai bune decizii pentru copilul și trupul tău, trebuie să te pregătești temeinic pentru perioada alăptării.

Iată 5 sfaturi despre alăptare pe care orice mamă ar trebui să le știe.

1. Ai încredere în tine, poți alăpta!


Da, chiar poți! Cu răbdare, consiliere și perseverență! Deși poate primele încercări nu vor fi reușite, nu abandona! Folosește pompe pentru sîn pentru a stimula lactația. Cu aceste dispozitive și cu atașări dese ale copilului la piept, vei reuși să obții doza zilnică de lapte necesară puiului tău.

Fie că folosești o pompă manuală sau una electrică, acestea pun pe primul loc confortul mamei și igiena laptelui extras reușind să hrănească cu lapte matern bebelușii cu probleme de atașare la sîn. Datorită mulsului regulat cu pompa, producția de lapte crește, dar se și extrage laptele în exces, prevenindu-se astfel mastita.

2. Mergi la cursuri despre alăptare

Informarea înainte de naștere sporește șansele unei alăptări confortabile și te ține departe de cumulul de probleme ce pot apărea din lipsa de experiență.

La astfel de cursuri vei afla informațiile care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele în alăptare și să transformi acest nou capitol într-o poveste frumoasă. Optează pentru un curs cît mai complet, care să prezinte situații des întîlnite în perioada alăptării și să ofere soluții ce se pot aplica în momentele respectiv.

Pregătirea pentru alăptare încă din perioada prenatală este esențială pentru ca, atunci cînd bebelușul se naște, tu să știi cum să-l atașezi corect la sîn încă din primele minute.

Informațiile pe care le primești la acest tip de curs îți vor fi de mare ajutor și te vor învăța cum să ai încredere în tine și în trupul tău.

Alăptarea îți oferă încredere deplină în forțele proprii, iar copilului sentimentul de protecție, iubire și siguranță, elemente esențiale în dezvoltarea armonioasă a acestuia.

3. Pregătește-ți sînii

Sensibilitatea sînilor este unul dintre semnele timpurii ale unei sarcini. Încă de la începutul primului trimestru, apar modificări ale țesutului mamar, care arată că sînii se pregătesc pentru ceea ce sînt programați să facă: hrănirea bebelușului.

Recomandarea ar fi ca încă de la debutul augumentării bustului în sarcină, să începi să-ți masezi sînii și să porți sutiene sau bustiere special create pentru această perioadă.

4. Achiziționează produse de care vei avea nevoie: creme pe bază de lanolină, comprese, mameloane

Lanolina a fost special creată pentru a calma și ajuta mameloanele iritate, inflamate și crăpate ale mamelor care sînt la începutul alăptării. Lanolina este complet hipoalergenică și stimulează procesul natural de regenerare a țesutului.

Compresele pentru sîni sînt impregnate cu gel bio-activ și au efect antibacterian, antiinflamator, antipruriginos. Mai mult, acestea au proprietăți imunostimulatoare.

Protectoarele pentru mameloane te pot ajuta să reduci disconfortul resimțit la nivelul sînilor în timpul alăptării. De asemenea, după mese te ajută să calmezi și să hidratezi zona.

5. Poartă haine pentru alăptat si alăptează în locuri special amenajate

Spre bucuria femeilor, segmentul vestimentar maternity s-a dezvoltat considerabil în ultima vreme. Găsești cu ușurință game variate de rochii și bluze, casual sau de ocazie, menite să ușureze acest proces. Hainele de alăptat sînt foarte practice, oferindu-ți în egală măsură confort și siguranță.

Fie că mergi la un eveniment precum botezul celui mic sau în parc cu căruțul, poți găsi piese vestimentare potrivite.

Tot mai multe restaurante, respectiv instituții creează spații special dedicate îngrijirii bebelușului. Camera de alăptat, numită de regulă mama și copilul, este refugiul ideal pentru o pauză de lăptic.

În cele mai multe cazuri, aceasta este mobilată și utilată corespunzător cu fotolii sau scaune confortabile pentru mămici, masă de înfășat și diverse produse de îngrijire pentru bebeluș: scutece, pad-uri absorbante sau șervețele umede.

După ce lactația s-a instalat cu succes și reușești să îi oferi zilnic lapte matern, ești demnă de toată lauda! Legătura creată în momentul alăptării este magică, indestructibilă, iar efectele nu vor întîrzia să apară.

Puiul va crește avînd o imunitate de fier și un metabolism echilibrat, iar mămica își va dezvolta o serie de emoții pozitive și va căpăta încredere deplină în ea arzînd mai ușor caloriile și revenind la vechile forme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?