Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

O aplicație GPS a pus viața unui șofer în pericol, după ce l-a dus într-un loc periculos pe vreme rea

11 feb. 2021,, 03:00   Externe
2190 0

Un șofer de 29 de ani a petrecut șapte zile în munți după ce aplicația GPS pe care a folosit-o pentru a găsi un traseu alternativ l-a dus într-o trecătoare cu multă zăpadă.

Harland Earls se deplasa din Grass Valley spre Truckee, un drum care în mod normal durează mai puțin de două ore, pentru a participa la petrecerea prilejuită de ziua de naștere a unui prieten. O ninsoare masivă a închis autostrada pe care tânărul dorea să meargă, așa că a căutat o rută alternativă, folosind o aplicație GPS de pe telefon.

Aceasta l-a dus într- trecătoare în care mașina lui Earls, un pickup, a rămas blocată în zăpadă. Din nefericire pentru bărbat, în zona respectivă rețelele de telefonie mobilă nu aveau acoperire bună, așa că nu a reușit să ceară imediat ajutor. Ulterior, telefonul lui Earls s-a udat și nu a mai funcționat.

Oamenii nu trebuie să aibă încredere oarbă în Waze și alte aplicații GPS

„Aplicația GPS nu știe dacă pe un drum este zpadă mare sau dacă drumul este curat”, a declarat Mike Fisher, șeriful din Sierra County.


Din fericire pentru el, tânărul avea niște spaghete în mașină, pe care le-a pus într-o pungă cu telefonul, pentru a-l usca. După trei zile, dispozitivul și-a revenit, dar în zonă nu era semnal. Familia a raportat dispariția lui Earls la scurt timp după ce nu a mai putut lua legătura cu el.

Bărbatul a supraviețuit, în cele șapte zile în care a fost blocat în munții, consumând două cutii de fasole, câțiva cârnați și câteva felii de pâine mucegăită. Din fericire pentru el, avea în vehicul și o mică buitelie cu gaz, care i-a permis să topească zăpadă pentru a face rost de apă de băut.

La un moment dat, tânărul a plecat pentru a căuta semnal. A reușit să găsească un loc cu conexiune slabă, dar suficientă pentru a suna la 911. Autoritățile au reușit să stabilească coordonatele geografice ale telefonului tânărului, iar în căutarea lui a plecat o echipă de salvare, ajutată de un elicopter. Aeronava l-a găsit repede și l-a preluat.

Tânărul se simte bine acum, potrivit șerifului.

Deși sunt foarte utile, aplicațiile de navigare prin GPS pot pune în pericol viața utilizatorilor uneori. În 2016, o tânără din Ontario, Canada, a ajuns cu maşina într-un lac, după ce dispozitivul GPS pe care se baza pentru navigaţie într-o noapte cu ceaţă a condus-o pe o rampă de lansare pentru bărci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?