Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Krasnoselski s-a expus împotriva armonizării sistemelor fiscale cu Moldova

23 noi. 2019,, 15:30   Transnistria
5493 6

Liderul regiunii transnistrene nerecunoscute, Vadim Krasnoselski, s-a opus categoric armonizării sistemelor fiscale de pe cele două maluri ale Nistrului, care, potrivit lui, a fost propus de partea moldovenească.

Într-un interviu acordat vineri TSV, el a spus că acest lucru a provocat eşecul negocierilor în format „5 + 2” (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina ca mediatori, UE și SUA ca observatori), relatează tass.ru

„A avut loc o conferință de securitate în Bavaria, pe neaşteptate partea moldovenească a abordat problema armonizării sistemelor fiscale. Astfel, a blocat semnarea acordului final <...> De 30 de ani am dezvoltat propriul nostru sistem fiscal, care este diferit de cel al Moldovei, și conectare alor este imposibilă”, a declarat Krasnoselski.

El a acuzat Moldova că a făcut presiuni asupra economiei regiunii. "Este necesar avizul economiștilor despre posibilitatea acestei măsuri. În caz contrar avem de-a face cu simplu populism, dorința de a supune Transnistria, mai întîi prin conturile bancare, apoi impozite, valută și așa mai departe. Aşa nu va merge, este imposibil", a spus liderul de la Tiraspol.

Krasnoselski și-a exprimat îngrijorarea că intransigența în negocieri „ar putea duce la pierderea încrederii între părți”. "În 2017-2018, am făcut pași de apropiere reciprocă. Acordurile au avut un impact pozitiv direct asupra vieții oamenilor care trăiesc pe malul stîng și cel drept. Acum totul se năruieşte, năruieşte Moldova", a spus președintele.


În octombrie 2019, la întrevederea în formatul „5 + 2” de la Bratislava, unde s-au discutat măsuri de consolidare a încrederii, părțile nu au putut coordona protocolul final, convenind să continue activitatea în noiembrie la conferința din Bavaria, dar şi această reuniune nu a adus rezultate.

Autoritățile transnistrene vor lupta pentru independență, în conformitate cu referendumul din 2006, cînd marea majoritate a alegătorilor au susținut acest curs, a spus Krasnoselski.

"Poporul s-a expus pentru independența Transnistriei. Mergem pe acest canal și nu ne vom abate de la acesta", a spus liderul de la Tiraspol, criticînd politicienii care susțin necesitatea unificării cu Moldova. "Dacă le place să locuiască în Moldova, ducă-se Chișinău și locuiască acolo. Pe noi să nu ne tragă într-acolo”, a spus el.

În același timp, Krasnoselski consideră că este necesar "dezvoltarea imunității împotriva instabilității politice din Moldova și desfășurarea unui dialog politic în formatul „5 + 2”. În opinia sa,”tendințele electorale”de pe malul drept al Nistrului „lasă o amprentă negativă asupra procesului de negociere de reglementare transnistreană”.

"Cînd, timp de un an, în stat se perindă trei guverne, este foarte rău. Sînt oameni noi, oficiali, negociatori. În acest sens, este foarte dificil pentru noi să manevrăm, să avem timp să ajungem la un acord cu cineva. Pînă ajungi a conveni cu unul, vine altul şi se reia de la început”, a spus șeful Transnistriei.
El consideră că aceste tendințe în Moldova „nu se vor încheia nici într-o perspectivă de scurtă durată, nici în una de lungă durată”. „Acolo, este evidentă scindarea din societate”. Trebuie să acceptăm acest lucru ca o axiomă și să acționăm în aceste condiții", a spus Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?