Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Guvernatoarea Găgăuziei spune că nu a avut nicio discuție cu Maia Sandu de la învestirea în funcție

5 mar. 2021,, 12:47   Politică
2364 5

„Învestirea președintei este un prilej frumos de a-i prezenta felicitări pentru că a cîștigat mandatul de șef de stat și pentru a stabili o colaborare frumoasă dintre puterea centrală și cea din regiune”, declara bașcana Irina Vlah, într-un interviu înainte de învestitura Maiei Sandu.

Lidera autonomiei nu a fost însă prezentă la ceremonia de inaugurare. „Nu am fost invitată”, explică Vlah.

„Cu regret, eu nu am primit invitație la învestire. A fost neașteptat pentru noi. Eu cred că învestirea este un prilej bun de a felicita doamna președintă, dar nu am primit invitație. Pînă acum, cu regret nu am avut nicio comunicare. Nu înțeleg de ce așa se întîmplă. Cred că e normal cînd toate ramurile conlucrează și comunică. Noi sîntem deschiși și credem că trebuie să avem un dialog democratic și civilizat. sîntem deschiși și așteptăm cînd va demara acest dialog, pentru că nu noi sîntem responsabili pentru acesta. Noi sîntem pregătiți pentru discuții”, a declarat Irina Vlah pentru Unimedia.

„La organizarea ceremoniei de învestire din 24 decembrie 2020 s-a ținut cont, înainte de toate, de restricțiile pandemice instituite pentru acest eveniment de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Drept urmare, pe lista de invitați nu s-au regăsit mai multe persoane, deținători ai diverse funcții în stat, inclusiv membri ai Cabinetului de Miniștri, din care face pare și doamna Irina Vlah”, a explicat Președinția.

Asta în timp ce la ceremonie au fost invitați mai mulți reprezentanți din societatea civilă, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, iar mai multe scaune au rămas libere, după ce fracțiunea deputaților socialiști a refuzat să participe la învestitură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?