Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Peste 130 de mii de cetățeni cu drept de vot, așteptați astăzi la vot

21 noi. 2021,, 09:39   Politică
2767 0

Duminică, 21 noiembrie, alegătorii din municipiul Bălți, dar și din alte 14 localități din țară își vor alege primarul. În cursa electorală au fost înregistrați 52 de candidați, 41 sunt desemnați de partide politice și 11 sunt independenți. Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 07:00 pînă la 21:00.

Pentru funcția de primar în municipiul Bălți au fost înregistrați 11 candidați, dintre care unul este independent. În patru localități candidează cîte patru pretendenți la funcția de primar (com. Hîrtop, rn. Cimișlia, or. Cupcini, rn. Edineț, s. Palanca, rn. Ștefan Vodă, com. Negurenii Vechi, rn. Ungheni), transmite tv8.md.

În cinci localități, au fost înregistrați cîte trei candidați (s. Opaci, rn. Căușeni, s. Hlinaia, rn. Edineț, com. Ișcălău, rn. Fălești, s. Bălceana, rn. Hîncești, com. Cneazevca, rn. Leova). În alte cinci localități, pentru funcția de primar au fost înscriși în cursă cîte doi concurenți (com. Ucrainca, rn. Căușeni, s. Călinești, rn. Fălești, s. Pîrlița, rn, Fălești, com. Camenca, rn. Glodeni, s. Ștefănești, rn. Ștefan Vodă).

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, conform situației din 19 noiembrie, la alegeri sunt așteptați 130.554 cetățeni cu drept de vot. Ce mai mulți sunt așteptați la Bălți – 101.867 de personae. Comisia Electorală Centrală a anunțat că va tipări 130.917 buletine de vot.

De asemenea, alegătorii care nu se vor putea prezenta la urnele de vot din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, în ziua alegerilor vor putea solicita urna de vot mobilă.


Pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 CEC a acreditat 79 de observatori, iar organele ierarhic inferioare altele 104. Aceștia vor putea semnala, în regim online, încălcările comise în secția de votare în ziua alegerilor. Sesizările depuse prin intermediul paginii observatory.cec.md vor fi recepționate și examinate de către reprezentanții organele electorale, fiindu-le oferite soluții în cel mai operativ mod.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?