X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarațiile PSRM, PD și ale Platformei DA, după consultările cu președintele

11 feb. 2021,, 17:43   Politică
3429 9

După consultările cu președinta Sandu, fracțiunea Partidului Democrat (PD) a declarat că nu va susține candidatura înaintată de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de prim-ministră.

De cealaltă parte, socialiștii se arată convinși că Mariana Durleșteanu va obține numărul necesar de voturi în Parlament și va fi învestită în calitate de prim-ministră, notează tv8.md.

Corneliu Furculiță, vicepreședintele fracțiunii PSRM: „Am comunicat despre formarea unei majorități, am depus toate documentele necesare la Președinție. Am avut asigurări și avem în continuare susținere. Sîntem în așteptare ca președinta să urmeze Constituția. Considerăm că Mariana Durleșteanu este o candidatură potrivită. Vom veni cu o echipă profesionistă. Din discuții cu toți deputații cunoaștem că va fi susținută candidatura doamnei Durleșteanu.”

Pavel Filip, lider PDM: „ PD nu va susține candidatura Marianei Durleșteanu. Trebuie să existe o balanță. Eu astăzi am zis că asistăm la un exercițiu de trișare. Cu părere de rău, astăzi în Parlament am avut o zi pierdută. La sfîrșit de zi, am înțeles pentru ce a fost acel spectacol, a fost nevoie de timp pentru a acumula semnături. Ni s-a făcut și nouă oferta să participăm. Am zis categoric nu, noi nu putem participa într-o asemenea componență. Iată avem deja trei candidați la funcția de prim-ministru”.

Alexandru Slusari, deputat Platforma DA: „Poate mai avem marjă de manevră și să nu fie acceptată această alianță majoritară, în caz contrar situația devine foarte complicată. Poziția noastră o cunoașteți, dacă nu este tîrziu, noi rămînem cu propunerea noastră”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?