X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarațiile lui Ciocoi, după ce a fost numit în funcția de premier interimar

1 ian. 2021,, 12:35   Politică
7843 4

Fiind numit în funcție printr-un decret al președintei Maia Sandu, noul premier interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, susține că va face totul pentru ca Guvernul să funcționeze bine în interesul cetățenilor.

„Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă, cu mai multe crize care se suprapun. Înțeleg complexitatea situației și nevoia ca țara să fie guvernată eficient, indiferent de situația politică.

În acest sens, chiar dacă mai sînt în autoizolare la domiciliu, am acceptat propunerea doamnei președinte Maia Sandu de a exercita interimatul funcției de prim-ministru al Republicii Moldova.

Vă asigur că voi face totul ca Guvernul Republicii Moldova să funcționeze bine în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

În scurt timp voi informa opinia publică despre acțiunile imediate care vor fi întreprinse.


La mulți ani cît mai sănătoși!”, a fost prima reacție a lui Ciocoi după ce a fost numit în funcția de premier interimar.

Menționăm că, Aureliu Ciocoi este infectat cu noul coronavirus și urmează tratament la domiciliu. Anunțul a fost făcut la data de de 26 decembrie, de către serviciul de presă al Ministerului de Externe, precizînd că oficialul își va îndeplini atribuțiile de serviciu de la distanță, scrie cotidianul.md.

Aureliu Ciocoi va fi noul premier interimar al Republicii Moldova, urmînd să ocupe această funcție după ce Ion Chicu a refuzat să-și mai continue mandatul în exercițiu. El a fost numit în funcție printr-un decret al președintelui Maia Sandu.

Ciocoi a fost consilier al lui Igor Dodon în două perioade. După fiecare perioadă el a fost numit ministru de Externe (noiembrie 2019-martie 2020 și noiembrie 2020 pînă în prezent).

Anterior, el a mai fost ambasador al Republicii Moldova în China și Statele Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?