Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: "Ambasadorii occidentali ar trebui să-și ceară scuze pentru acțiunile lor"

20 mai. 2021,, 14:00   Politică
4033 5

Ambasadorii occidentali în Moldova susțin forțele politice care au acaparat statul, au furat un miliard din sistemul bancar și se ascund de pedeapsă. Această opinie a fost exprimată de deputatul PSRM Bogdan Țîrdea în emisia unui post privat de televiziune.

"Ambasadorul este un diplomat care ar trebui să exprime interesele țării sale, ale cetățenilor săi și să nu se amestece în treburile interne ale unui stat suveran. Există Convenția de la Viena", a spus Bogdan Țîrdea.

Socialistul a amintit că ambasadorii occidentali și-au exprimat în repetate rînduri sprijinul clar pentru cei care au participat la capturarea statului moldovenesc.

"Ambasadorul Michalko și Ambasadorul SUA Hogan au zeci de fotografii și cu Candu, liderul Pro Moldova, și cu Pavel Filip, liderul Partidului Democrat, și chiar cu Vlad Plahotniuc, adică cu participanții direcți la procesul de capturare a statului. De ce, în loc să ajute la arestarea aceluiași Plahotniuc, Domnul Hogan l-a scos din țară, i-a dat azil în Statele Unite, nu ne-a ajutat să returnăm nici un leu din miliardul furat, nu ne-a ajutat să-l readucem pe Plahotniuc în cătușe?", se întreabă deputatul PSRM.

Bogdan Țîrdea a subliniat că protejații Occidentului erau la putere în timpul capturării statului, iar miliardul furat a mers în companiile offshore americane.


"Trebuie să începeți cu voi înșivă, trebuie să vă cereți scuze cetățenilor Republicii Moldova că ați adus la putere hoți, oligarhi și bandiți, i-ați ajutat să preia puterea, ați dat foc Parlamentului în 2009, Președinția și ați arborat steagul altui stat pe aceste organe. I-ați ajutat să privatizeze BEM, să fure un miliard, să lichideze trei bănci, să privatizeze întregul sistem bancar și să-l vîndă propriilor voastre bănci", a declarat deputatul socialist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?