Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Declarație: "Alegeri pe timp de pandemie este o crimă"

31 mar. 2021,, 11:50   Politică
2479 2

Organizarea alegerilor în perioada pandemiei este o crimă. În plus, instabilitatea politică doar va crește, alegerile parlamentare anticipate nu vor scoate Moldova din criză și este puțin probabil că astfel vom putea depăși problemele politice și economice.

Această opinie a fost exprimată de politologul, istoricul Boris Șapovalov într-un comentariu pentru e News, relatează Noi.md.

Potrivit lui, toată lumea vede cum președintele Maia Sandu împinge țara spre haos și confruntare.

"Dorința sa de a organiza alegeri anticipate cît mai curînd posibil nu este cauzată de preocuparea pentru oameni și problemele lor cele mai importante, ci este dictată din exterior, de așa-numiții parteneri externi ai republicii. Este evident că Sandu nu se abate de la cerința sa, sau mai bine zis, de la capriciu. Ambiția sa este dictată în primul rînd de ambasadorii UE și ai Statelor Unite în Moldova, precum și de România. Lor nu le place cînd la putere în țară se află forțe politice de stînga", a declarat Boris Șapovalov .

Potrivit expertului, o astfel de poziție a țărilor occidentale în politica externă este cauzată de inadmisibilitatea, din punctul lor de vedere, ca Moldova să construiască o politică prietenoasă față de Rusia.


"Și Sandu are nevoie de putere totală. N-o va împărți cu nimeni. Dar nu pot ”băieții de la Harvard" conduce țara dacă toată puterea nu este concentrată în mîinile unei singure persoane. Scopul său sînt alegerile parlamentare anticipate și victoria Partidului PAS în ele, sale să le oferind control deplin asupra organului legislativ. Ea cere dizolvarea Parlamentului și s-a adresat la Curtea Constituțională "moldovenească" controlată de ea și de diplomații români", a declarat Boris Șapovalov.

Potrivit lui, în continuare se poate întîmpla orice.

"Instabilitatea politică doar va crește. Cu toate acestea, chiar dacă actualul parlament va fi dizolvat și vor fi organizate alegeri anticipate, aceasta nu înseamnă că situația din țară se va schimba cumva și se va stabiliza. Alegerile parlamentare anticipate nu vor scoate Moldova din criză. Și este puțin probabil ca în acest fel vom putea depăși problemele politice și economice", a spus politologul și istoricul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?