X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: "PSRM și PAS au aceleași obiective tactice"

5 feb. 2021,, 11:15   Politică
2926 3

La etapa actuală sarcinile tactice ale Partidului Socialiștilor din Moldova și PAS, coincid. Ambele partide doresc alegeri parlamentare anticipate, speră să obțină cît mai multe locuri în legislativ, să scape de potențialii concurenți, fiecare pe flancul lor.

Această opinie a fost exprimată pentru Enews de politologul Corneliu Ciurea, transmite Noi.md.

El a menționat că PSRM și PAS doresc alegeri parlamentare anticipate, deoarece, potrivit sondajelor, ei vor acumula cele mai multe voturi.

"Fiecare partid își rezolvă propriile probleme tactice. Iar în acest caz, la PSRM și PAS acestea coincid. Ambele doresc alegeri parlamentare anticipate, să obțină cît mai multe locuri în legislativ, să scape de potențialii concurenți, fiecare pe flancul său", a spus Corneliu Ciurea.

În opinia lui, este prea devreme să spunem că în noul Parlament ar putea apărea din nou o coaliție între PSRM și PAS.


"Este prea devreme să vorbim despre aceasta. Dar nu cred. Obiectivele și sarcinile lor sînt prea diferite. Igor Dodon examinează opțiunile și cu alte formațiuni pentru a păstra socialiștilor cît mai multă influență. Iar Maia Sandu, pe valul unui astfel de succes uluitor și convingător la alegerile prezidențiale, intenționează să-l consolideze la alegerile parlamentare. Așa că lupta va fi una serioasă", a subliniat politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?