Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

România este unica care l-a susținut politic și financiar pe Plahotniuc – declarație

21 dec. 2020,, 10:00   Politică
14430 16

România trebuie să știe că subiectele de politică internă ale R.Moldova o privesc doar pe aceasta și poporul său, a reacționat liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, după ce Ministerul de Externe al României a calificat drept „nedemocratice” legile adoptate la 16 decembrie de Legislativul de la Chișinău.

Activistul a menționat că legile votate recent de Parlament au fost discutate pe larg în societate, sînt proiecte necesare așteptate de cetățeni, notează Noi.md.

”A fost nevoie de a anula legea miliardului, pentru că banii trebuie să-i întoarcă cei ce –au furat, iar România știa că se fură dar a tăcut. Bugetul adoptat este unul inclusiv și progresiv, discutat pe larg anterior, iar eu nu înțeleg, ce nu i-ar place României în bugetul nostru de parcă am cheltui banii lor...

Pachetul de legi pentru Găgăuzia înlătură doar unele lacune și aranjează mai bine statutul Găgăuziei în sistemul de drept. Spre deosebire de statul român, aservit americanilor (fapt enunțat de mulți experți români în primul rînd), noi dorim să avem acces la produse informaționale diverse, pentru o mai bună analiză și informare despre tot ce se întîmplă.

Cît despre funcționarea limbilor pe teritoriul Moldovei, spre deosebire de România, Moldova consideră minoritățile etnice nu doar sursă de probleme și impozite, ci cetățeni cu drepturi depline. Legile pentru minoritățile etnice la noi nu trec din greșeală, ca în România, ci procedural corect, dar cel mai mult, cu o deplină argumentare logică și morală”, a explicat Roibu.


Liderul Mișcării „Urmașii lui Ștefan” a îndemnat statul vecin să-și vadă de propriile probleme interne.

”România să aibă grijă de sine, ea este unica care l-a susținut pe Plahotniuc, nu doar politic ci și financiar. România era unica care chema inclusiv pe Maia Sandu la dialog cu Plahotniuc cînd acesta a capturat statul. România, tu sigur dorești bine Moldovei sau te conduci după principiul – cu cît mai rău este Moldovei, cu atît mai bine vouă” ? Aveți grijă de voi, luptați cu corupția uriașă de la voi, învățați-vă de la noi să respectați minoritățile etnice, și de ce n-ați oferi autonomie maghiarilor, așa cum am făcut-o noi, dacă tot nu îunteți frustrați? Voi sigur acolo sînteți „uniți” în diversitate ?”, a mai subliniat Roibu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?