Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: PSRM, condamnă cu vehemență noul atac asupra formațiunii

11 noi. 2022,, 11:26   Politică
2471 0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, vine cu o reacție după ce procurorii a inițiat mai multe percheziții la sediile formațiunii și declară deschis că ”condamnă cu vehemență noul atac asupra formațiunii”.

Desprea aceasta anunță formațiunea într-un comunicat de presă.

”Este un atac regizat în laboratoarele politice ale regimului PAS, care urmărește intimidarea membrilor PSRM. Este îngrijorător faptul că această acțiune de răfuială cu oponenții, are loc în același timp cu vizita președintelui Parlamentului European, Roberta Matsola, în țara noastră. În timp ce înaltul oficial european vorbește la Președinție, despre valorile democratice și despre libertățile umane, regimul protejat de Bruxelles, face apel la acțiuni violente de amenințare și presiune asupra opoziției. Totodată considerăm că spectacolul cu procurori de la sediul PSRM, a fost pus în scenă pentru a mai atenua impactul dezvăluirilor privind implicarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco în fărădelegi și abuz de putere”, se arată în nota emisă presei.

”Considerăm că asistăm la un atac direct al guvernanților împotriva statului de drept și împotriva democrației. Chiar dacă vor lichida toată opoziția politică din Republica Moldova, cetățenii țării nu vor trăi mai bine, iar facturile nu vor fi mai mici. Sărăcia a intrat deja în toate casele din țară, iar vina pentru catastrofa socială în care am ajuns, o poartă regimul PAS. Condamnăm ferm orice formă de persecutare a opoziției, toate dosarele penale motivate exclusiv politic. Facem apel la Delegația Uniunii Europene la Chișinău, dar și la toate misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, să nu devină complici ai dictaturii impuse de PAS”, se arată în comunicat.

Reamintim că astăzi procurorii anticorupție au descins cu percheziții la sediul PSRM.


Potrivit informațiilor, perchezițiile au loc în cadrul dosarului privind finanțarea ilicită a formațiunii.

9
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?