X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: "PAS pregătește oameni care să blocheze votarea locuitorilor din Transnistria"

11 iun. 2021,, 13:30   Politică
4212 8

Deputatul din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Evtodiev Vitalie, a spus că, potrivit informațiilor disponibile, partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) "se pregătește grupuri de oameni care vor încerca să împiedice locuitorii din Transnistria să participe în alegeri pe 11 iulie".

PAS a refuzat să comenteze declarația socialistului. Evtodiev a acuzat, de asemenea, asociația Promo-LEX pentru propunerea de a închide trei secții de votare în satul Corjevo și Bender. Cu o zi înainte, Promo-LEX a declarat că în aceste trei secții de votare "există riscuri semnificative la securitatea procesului electoral și a participanților acestuia".

"Avem informații că Partidul Acțiune și Solidaritate pregătește deja grupuri de oameni agresivi care, în schimbul unor promisiuni financiare, vor încerca să blocheze accesul cetățenilor moldoveni din estul țării în ziua alegerilor de pe 11 iulie. ( ... ) Partidele de dreapta, care luptă pentru dreptul alegerilor din diasporă, care se află la mii de kilometri distanță, de a vota pe data de 11 iulie, în același timp, fac tot posibilul pentru a încălca acest drept fundamental a zeci de mii de cetățeni Moldoveni, în partea de est a țării", a spus Evtodiev.

Deputatul a cerut organelor de drept din țară, CEC și misiunilor de observatori internaționali și locali "să facă tot posibilul pentru a garanta dreptul constituțional de a-și exprima voința pentru toți cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor din regiunea din strînga Nistrului".

NM a solicitat Serviciului de presă PAS să comenteze acuzațiile PSRM. "Nu comentăm declarațiile false ale socialiștilor", a declarat pentru NM purtătorul de cuvînt al PAS, Aurica Rusnac-Jardan.


Reamintim că CEC a hotărît ca în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie să deschidă 44 de secții de votare pentru locuitorii de pe malul stîng al rîului Nistru, municipiul Bender și mai localități din raionul Căușeni. Aceasta este cu două secții mai mult decît la alegerile prezidențiale din 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?