Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Acest lucru ar însemna o catastrofă pentru ţară

23 iul. 2020,, 10:00   Politică
3228 1

Liderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlament, Dumitru Diacov, susține că premierul Ion Chicu ar fi fost gata să își dea demisia din proprie inițiativă, lucru despre care a anunțat la una dintre ședințel Consiliului alianței PD-PSRM.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Domnul Chicu nu avea nicio problemă să își dea demisia singur, a vrut să vină cu Bugetul, cu proiectul modificării Legii bugetului în Parlament, atunci cînd s-a întîmplat incidentul cu Gațcan și cînd coaliția practic a rămas fără majoritate, atunci a apărut ideea de asumare a răspunderii. Și cînd prietenii noștri care retrăiesc de ce se face în țară nu au venit, au blocat o dată, de două ori, domnul Chicu la o discuție în Consiliul alianței a pus mapa pe masă și a spus: Eu sînt gata să plec în demisie”, a dezvăluit Dumitru Diacov, transmite unimedia.info.

Democratul a spus și cine l-a convins pe premierul Ion Chicu să renunțe la ideea de a demisiona din proprie inițiativă: „Tot noi l-am convins, ce înseamnă să demisioneze... Eu cred că inclusiv Igor Dodon, dar nu s-a răspîndit discuția. E clar că sîntem oameni serioși, nu putem demisia și gata”.

Diacov nu exclude că Guvernul în frunte cu Ion Chicu ar putea fi demis, pînă la desfășurarea alegerilor prezidențiale din toamnă, însă declară că acest lucru ar însemna „o catastrofă pentru țară”, iar un nou Guvern nu va putea fi numit luni la rînd.


Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat, după mai multe discuții și presiuni publice, o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern, chiar dacă inițial PAS spunea că nu va semna documentul pînă nu se va asigura că există 51 de voturi.

Ulterior, formațiunea Maiei Sandu a semnat, totuși, moțiunea și a invitat democrații să o susțină, inițiind negocieri în acest sens, departe de ochii presei însă. La final, PD a anunțat că nu este gata să voteze alături de cei care au părăsit anterior rîndurile democraților, numindu-i „transfugi și corupți”.

Moțiunea a eșuat însă, acumulînd 46 de voturi, din cele 51 necesare, în ședința desfășurată cu scandal pe 20 iulie 2020 în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?