Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: "Nu este exclus că judecătorii Curții Constituționale sînt supuși unor presiuni directe"

9 apr. 2021,, 11:30   Politică
2970 3

Este evident că, în prezența unei majorități formalizate, nu există motive pentru dizolvarea actualului parlament. Dar este posibil ca judecătorii Curții Constituționale să fie supuși unor presiuni directe, iar cetățenii țării pot observa procedura sistematică de uzurpare a puterii de stat de către susținătorii vectorului pro-occidental.

Această opinie a fost exprimată de deputatul PSRM, Alexandr Suhodolski în emisia studioului Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

El a amintit că Moldova este o țară parlamentară.

"Ce înseamnă dizolvarea organului legislativ suprem al țării? Aceasta este o pedeapsă pentru inacțiune, atunci cînd Parlamentul nu adoptă legi timp de trei luni și se poate de ieșit cu o astfel de inițiativă. Dar toată lumea înțelege că există o majoritate, există un candidat la funcția de prim-ministru, înaintat de deputați. Din ce motiv să soliciți dizolvarea Parlamentului?", a pus o întrebare interlocutorul.

Potrivit deputatului, pe 15 aprilie, Curtea Constituțională ar putea risca să dea curs solicitării Președintelui Maia Sandu. Dar, după cum a amintit Suhodolski, revenind la anul 2019, cînd deputații au eliberat țara de influența oligarhului Vladimir Plahotniuc, în pofida deciziei Curții Constituționale, care a fost luată în favoarea vechii coaliții de guvernămînt condusă de democrați, parlamentul a adoptat o declarație cu privire la statul capturat. Astfel, problema a fost rezolvată.


"Atunci nu ne-am supus acestei decizii, am declarat public că țara este capturată, iar Curtea Constituțională merge pe calea uzurpării puterii de stat. Atunci decizia noastră a primit o evaluare pozitivă din parte Comisiei de la Veneția. Și atunci, și acum este absolut clar că, în prezența unei majorități formalizate, nu există motive pentru dizolvarea Parlamentului", a adăugat Suhodolski.

Deputatul și-a exprimat speranța că la această etapă Curtea Constituțională vede cum se dezvoltă situația politică din republică, dar nu a exclus că se exercită o presiune directă asupra judecătorilor, iar cetățenii țării pot observa procedura sistematică de uzurpare a puterii de stat de către susținătorii vectorului pro-occidental.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?