X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarație: La alegerile prezidențiale vom avea un absenteism fără precedent

16 sep. 2020,, 12:30   Politică
2339 2

Absenteismul la aceste alegeri prezidențiale ar putea fi unul fără precedent. De această părere este analistul politic, Igor Volnițchi.

El a afirmat, la o emisiune de aseară la un post privat de televiziune, că nivelul înalt de absenteism este deja observat în sondajele interne comandate de partidele politice.

”Cred că politicienii care au acces la aceste sondaje ascund acest lucru. Este un lucru esențial care vor face alegerile actuale total diferite de altele - prezența la vot, absenteismul. Vom avea un absenteism fără precedent, așa cum se anticipează și eu sînt de aceeași părere chiar și fără sondaje. Vom avea o situație foarte bizară, cînd un număr mic de cetățeni, care în cadrul unui scrutin obișnuit cu o prezență relativ normală ar fi fost minoritari, pot să devină majoritari din contul prezenței slabe a taberei adverse. Acest pericol planează și asupra Maiei Sandu, și asupra lui Igor Dodon, și Renato Usatîi, Andrei Năstase și alor actori politici”, a declarat Volnițchi.

În opinia analistului, oamenii se vor teme să vină la alegeri din cauza pandemiei, pe de o parte, iar pe de altă parte nu se vor prezenta la vot din cauza apatiei politice accentuate.

”Avem doi factori care se suprapun. În niciun scrutin noi nu am avut doi factori majori care să se suprapună și care să determine un eventual absenteism electoral atît de pronunțat”, a declarat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?