X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: "Moldova are nevoie de un dialog constructiv cu Rusia"

15 iul. 2021,, 11:30   Politică
2723 5

Rusia și Moldova au nevoie de un dialog constructiv. Despre acest lucru a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, copreședintele blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon, în emisia postului de televiziune NTV Moldova.

"I-aș sfătui pe cei de dreapta ca în relațiile cu Federația Rusă "să nu taie din umăr". Sper că cei de dreapta nu vor fi obligați să plătească politic pentru ajutorul Occidentului în viitorul apropiat – să închidă canalele rusești, să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, să facă ceva în Transnistria", a spus Dodon, relatează gazeta.ru

În discursul său, fostul președinte subliniază că țara are nevoie de o politică externă echilibrată care să permită menținerea relațiilor cu toți partenerii.

La 11 iulie, în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate — în cursă au participat în total 20 de partide, două blocuri și un candidat independent. Deputații au fost aleși pentru o perioadă de patru ani.

După procesarea a 100% din procesele-verbale de la secțiile de votare, Partidul Acțiune și Solidaritate pro-prezidențial a devenit lider în alegerile anticipate din țară, acumulînd 52,80% din voturi.


Moscova, la rîndul său, și-a confirmat disponibilitatea de a coopera cu noul guvern și parlament a Republicii Moldova. Potrivit reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, Rusia mizează pe implementarea consecventă a acordurilor în vigoare între țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?