Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Moldova riscă să ajungă sub control extern

22 apr. 2021,, 10:50   Politică
2506 8

După părerea celui de al cincilea președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon, actualul șef al statului trebuie demis din funcție înainte de termen din cauza riscurilor cu care apar pentru Moldova. Opinia a fost exprimat în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

”Noi considerăm că acest președinte ar trebui trimis în istorie, fără a mai aștepta patru ani. Explic: Moldova se află între doi jucători geopolitici, între România, țară NATO, și Ucraina, care este dispusă spre confruntare cu Rusia", a spus Dodon.

În opinia sa, Occidentul colectiv încearcă să reducă influența Rusiei în regiune și, potrivit lui Dodon, intenționează să facă acest lucru prin distrugerea forțelor politice care înclină spre apropierea de Rusia - adică Partidul Socialiștilor.

"Acum este pusă la punct anume această agendă. Sarcina noastră este de a nu admite acest lucru. Cine dacă nu noi? <...> Dacă noi nu vom lupta, țara va ajunge control extern. Zeci de experți stau deja în clădirea președinției, care controlează ce spun și ce scriu președintele și consilierii săi", a precizat Dodon.

Președintele PSRM a menționat însă că în actualul Parlament nu este reală lansarea procedura de demitere a președintelui. Totuși, partidul pe care-l conduce va considera demiterea lui Sandu drept scopul său politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?