X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: Republica Moldova este un stat neutru și o republică parlamentară, nu una prezidențială

19 mai. 2021,, 09:45   Politică
4623 9

Vladimir Voronin o sfătuiește pe Maia Sandu să citească în sfîrșit Constituția Republicii Moldova, în care se menționează clar că Moldova este un stat neutru și o republică parlamentară, nu prezidențială.

Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni pe canalul public de televiziune. Președintele PCRM a criticat dur acțiunile și ambițiile șefei statului.
"Dacă această persoană cu două pașapoarte, care se numește președinte, ar citi Constituția, ar afla că Moldova este un stat neutru. Nu poate fi vorba despre nici un fel de acțiuni cu NATO care nu vizează interesele țării și încalcă neutralitatea", a spus el.

De asemenea, Voronin a subliniat că Sandu nu a realizat deocamdată nimic pentru a avea dreptul să ceară transformarea Republicii Moldova într-o republică prezidențială.

"Noi sîntem o republică parlamentară, nu una prezidențială. Sandu nici nu a reușit bine să se așeze în fotoliul de președinte că își dorește deja o republică prezidențială. Fă măcar ceva în aceste condiții. Ai jurat pe constituție, ce e scris acolo? Republică parlamentară? Atunci fă. Și dacă după 4 ani, cetățenii îți vor aprecia acțiunile, atunci și vei ieși cu inițiativa. Dar cum taci și treci la treabă, dragă", a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?