X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova a pierdut activele a două întreprinderi din industria extractivă din Ucraina - declarație

4 ian. 2021,, 12:20   Politică
4741 1

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că prin răspunsul primit la o solicitare a deputaților, Agenția Proprietății Publice a confirmat că Republica Moldova de facto a pierdut activele celor două întreprinderi de stat din industria extractivă, aflate în Ucraina.

Este vorba de ÎS Cariera de piatră concasată din Pervomaisc și ÎS Cariera de pietriș și nisip din Cernăuți. APP a oferit un răspuns la solicitarea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile.

Potrivit lui Slusari, cele două întreprinderi au fost devalizate ani la rînd, iar procurorii nu au pornit niciun dosar penal pe aceste fapte.

„Citiți atent acest document. E strigător la cer! Ani la rînd a decurs procesul devalizării acestor entități profitabile pe fundalul inacțiunilor sfidătoare ale autorităților statale abilitate… Din cîte înțeleg, pe aceste fapte în Moldova nici nu a fost pornit dosar penal. Evident că fără "крыша" la cel mai înalt nivel acest dezastru nu ar fi fost posibil. Eu cunosc precis cine din deputații actuali din majoritatea parlamentară se află în spatele acestei scheme criminale și muncesc acum pentru identificarea probelor. La următoarea ședință a Comisiei parlamentare de anchetă voi solicita audierea miniștrilor agriculturii în perioada 2015-2018, precum și a șefului APP”.

Totodată, deputatul spune că în cazul în care Procuratura generală nu se va autosesiza după publicația sa, va solicita Comisiei să înainteze un demers către procuratură privind deschiderea anchetei penale pe acest subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?