Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Maia Sandu va cere trecerea la republică prezidențială – declarație

5 mar. 2021,, 15:31   Politică
10248 10

Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, este de părere că mai devreme sau mai tîrziu cabinetul Maiei Sandu va încerca să promoveze inițiativa trecerii R.Moldova de la republică parlamentară - la republică prezidențială.

Convocarea miniștrilor la Președinție, așa cum se întîmplă acum, nu intră în atribuțiile președintelui, spune Ciocan. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

„Vă fac acum o confesiune, sînt aproape sigur, simt așa, că în actualul mandat al dnei Maia Sandu noi o să avem inițiative venite din oficiul președintelui pentru trecerea la o republică prezidențială. Ține-ți minte lucrul ăsta! Pentru că toate acțiunile spre asta duc, spre mai multă putere, care nu este specifică sistemului actual, pentru mai multe pîrghii. Convocarea miniștrilor de exemplu, cu ce ocazie? În baza la care atribuții?

Așa făcea la timpul lui dl Voronin, Dodon. Și fiecare a făcut-o de capul lui. Undeva a tolerat Parlamentul, acum însă Parlamentul, Guvernul nu tolerează aceste lucuri, pentru că fiecare dintre acesta sînt instituții autonome. Președintele țării în R.Moldova nu este capul puterii executive”, a explicat Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?