Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: "Maia Sandu ar trebui să se apuce de lucru"

20 ian. 2021,, 15:05   Politică
7986 6

Președintele Moldovei, Maia Sandu, pur și simplu nu știe ce să facă. Acum în țară este dezordine și pandemie. Și Maia Sandu trebuie să-și scoată coroana și să se apuce cît mai repede la lucru.

De această părere este deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, exprimată într-un comentariu special pentru eNews, transmite Noi.md.

Potrivit lui, după decizia Curții Constituționale cu privire la imposibilitatea autodizolvării parlamentului, în organul legislativ suprem ar trebui să aibă loc un dialog cu fracțiunile.
"Iar președintele și susținătorii săi caută alte căi și fac anumite combinații. Ideea ca Parlamentul să nu adopte legi pe o perioadă de două luni, nu va avea succes. Maia Sandu trebuie să chibzuiască, să vină în Parlament cu o strategie și cu căile sale de luptă împotriva corupției, cu un program. Dar se pare că ea nu poate formula elementar ideea națională. Între timp, în țară crește haosul", a menționat Nicolae Pascaru.

El consideră că ideal ar fi ca Maia Sandu să numească prim-ministrul său.

"Ea se teme că el va fi aprobat. Dar este responsabilitatea ei să vină cu o astfel de propunere. Dar ea se mîndrește că pentru ea au votat, inclusiv diaspora, ea se vede pe tron. Dar în fiecare zi cu o asemenea incertitudine este împotriva ei", a declarat deputatul PSRM.


El a amintit că socialiștii nu vor merge la autodizolvare din cauza capriciilor lui Sandu.

"Da, există și deputați corupți. Dar sînt mulți și dintre cei care au cîștigat cu sinceritate în circumscripția sa, lui i-au dat voturile majoritatea absolută a alegătorilor din teritoriu. Și ei vor să lucreze. Iar Sandu intenționează să tragă de timp două luni. Și nu trebuie să trișezi, ci să numești un premier și să-ți asumi responsabilitatea pentru țară. Și arăți cele mai bune rezultate. În curînd vine primăvara, iar prețurile la combustibil au crescut deja. Președintele trebuie să adune toți acești vrăjitori și să-i pună la punct. Îmi amintesc ce făcea Igor Dodon. Dacă cineva vroia să crească prețurile la benzină, motorină, el îi aduna pe toți acești oameni și oprea procesul", a spus Nicolae Pascaru.

El este convins că Maia Sandu pur și simplu nu știe ce să facă. "Dar cînd în țară este dezordine și sîntem în toiul pandemiei, ea ar trebui să-și scoată coroana și să se apuce de lucru", a menționat deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?