X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce fel de coaliție poate fi formată în actualul Legislativ, declarație

13 noi. 2020,, 20:23   Politică
5305 2

În actualul Parlament este posibilă doar o coaliție largă, formată din PSRM și partidele de dreapta. Declarația a fost făcută de Igor Dodon la postul de televiziune RTR Moldova. Totodată, Dodon a exclus o coaliție cu PP “Șor” sau grupul Pentru Moldova.

„Astfel de coaliții nu pot fi. În acest Parlament poate fi doar o coaliție largă: PSRM, partidele de dreapta, democrații, deși după ultimul pas pe care l-au făcut nu prea înțeleg de ce ne-ar trebui? Dar o coaliție largă din PSRM, democrați și partidele de dreapta e posibilă, alta eu nu o văd”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a reiterat că este gata să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, dar optează pentru organizarea anticipatelor în vara, sau chiar toamna anului 2021.

Totodată, șeful statului a menționat că actualul parlament al Republicii Moldova trebuie dizolvat pentru că nu corespunde rezultatelor alegerilor de anul trecut, iar alegerile parlamentare anticipate sunt mai bune pentru a fi organizate în țară în primăvara sau toamna anului viitor.

Vorbind despre posibile scenarii de dizolvare a parlamentului, el a reamintit că parlamentul nu lucrează de mai mult de două luni.


"Dacă parlamentul nu se întrunește încă o lună, atunci pe 11 decembrie vor fi trei luni de inacțiune, iar parlamentul poate fi dizolvat și putem merge la alegeri anticipate. Cred că acest parlament ar trebui dizolvat, deoarece nu corespunde rezultatelor alegerilor de anul trecut. 18-19 deputați și-au părăsit deja partidele, le-au schimbat etc.", a declarat Igor Dodon.

Potrivit președintelui, guvernul este capabil și poate lua decizii, poate să se miște și să gestioneze procesul.

"Pînă la 20 noiembrie, trebuie să fie adoptate unele legi pentru a încheia un acord cu FMI. Aceste legi au trecut deja prin guvern, trebuie doar să fie adoptate în parlament. Dacă nu adoptăm aceste legi, nu va exista niciun program cu FMI", a declarat Igor Dodon.

Pe de altă parte, el și-a exprimat încrederea că după alegeri va exista un acord de împrumut cu Rusia, iar pentru ca Moldova să primească acești bani, acordul trebuie ratificat de parlament.

"Adică nu aș risca aceste acorduri pentru dizolvarea parlamentului. Prin urmare, cred că parlamentul se va întruni săptămîna viitoare. Dacă mergem la dizolvarea parlamentului, atunci prin demisia guvernului atunci cînd considerăm de cuviință", a conchis președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?