X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: Electoratul a așteptat o mobilizare a forțelor de stînga

12 mai. 2021,, 17:21   Politică
3739 10

Unirea forțelor de stînga din R. Moldova, prin crearea blocului electoral PSRM-PCRM, este un moment istoric și în același timp o ripostă împotriva forțelor din exterior, consideră deputatul socialist Nicolae Pascaru.

Deputatul spune că acest pas arată că forțele de stînga sînt capabile să lase neînțelegerile la o parte și să se mobilizeze pentru un scop comun.

„Semnarea acestui acord este un moment istoric, în politică este foarte important să poți da ambițiile la o parte. A fost multă critică și într-o parte, și în alta, însă aceastea sînt forțele constructive care au lucrat pentru țară, pentru ce a fost bine pînă în 2009. Acest lucru îl confirmă și sondajele: oamenii spun că au fost mulțumiți de conducerea care era pînă 2009, atunci cînd președinte era Voronin; Greceanîi – premier; iar Dodon minstru al Economiei. În acea perioadă, am atins un nivel înalt al dezvoltării economice, pensiile erau indexate, situația era sub control. Din 2009, odată cu venirea la puterea a alianțelor 1,2,3 în Moldova se întîmplă cele mai grave crime economice împotriva statului: furtul miliardului, concesionarea aeroportului; etc.”, a relatat Pascaru.

Parlamentarul se arată convins că electoratul a așteptat o astfel se mobilizare a forțelor de stînga.

„Unirea forțelor de stînga dă o nădejde oamenilor și este un exemplu de cultură politică, ne demonstrează că chiar și atunci cînd există o concurență puternică între liderii politici, ei sînt capabili să adopte asemenea decizii și să-și unească forțele. Este un lucru foarte bun. În momentul cînd toți se divizează, aleg să fugă, puterile de stînga pot să se mobilizeze”, a conchis Pascaru.


Menționăm că astăzi Vladimir Voronin și Igor Dodon au semnat Acordul cu privire la crearea Blocului electoral al Socialiștilor și Comuniștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?