X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: "Schimbările vor avea loc la inițiativa Moscovei, Bruxelles-ului și Washingtonului"

29 iun. 2020,, 17:20   Politică
2669 1

În relațiile dintre Chișinău și Tirapol, dacă și vor exista schimbări, atunci doar la inițiativa Moscovei, Bruxelles-ului și Washingtonului.

De această părere este ex-ministrul Apărării, Valeriu Pleșca, comentînd special pentru eNews situația actuală și perspectivele reglementării conflictului transnistrean, transmite Noi.md.

Valeriu Pleșca consideră că în ultimii 10 ani nu se întîmplă nimic nou între malul drept și stîng al Nistrului, iar de vină sînt, în primul rind, autoritățile centrale.

"Principalul motiv pentru stagnarea relațiilor este că autoritățile centrale acordă tot mai puțină atenție reglementării situației de pe Nistru. Pe ambele maluri, oamenii trăiesc tot mai rău. Reformele sînt doar declarate, iar politicienii de la guvernare nu sînt profesioniști, nu acordă suficientă atenție economiei, vieții sociale și ordinii interne", a menționat el.

Valeriu Pleșca nu crede că astăzi relațiile se pot strica.


"Dacă și vor fi schimbări, atunci doar la inițiativa Moscovei, Bruxelles-ului și Washingtonului. Poziția Moscovei este clară, schimbări nu se așteaptă. Iar Washingtonul și Bruxelles-ul au destule probleme, lor nu le pasă de noi. Între timp, continuă distrugerea statalității moldovenești din interior din cauza corupției funcționarilor în care cetățenii pur și simplu nu mai au încredere", consideră fostul ministru al Apărării al RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?