Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Notarul lui Plahotniuc spune că ar fi amenințată de avocații lui Platon

2 iun. 2020,, 16:10   Politică
5520 2

Notara Olga Bondarciuc, cunoscută pentru legalizarea mai multor tranzacții în care au fost implicate firme sau persoane din anturajul lui Plahotniuc și care figurează în raportul Kroll 2, a publicat astăzi o înregistrare video în care „denunță” presupuse amenințări din partea omului de afaceri condamnat, Veaceslav Platon.

De cealaltă parte, avocatul acestuia spune că declarațiile notarei sunt mincinoase, iar scopul ei este de a-l discredita pe clientul său, dar și pe apărătorii săi, scrie unimedia.info.

Olga Bondarciuc a declarat că „s-a simțit nevoită” să publice înregistrarea, pentru a nu fi „denaturat adevărul despre unele evenimente”.

Ea a relatat despre faptul că acum câteva luni, Nicolai Curtoglo a insistat să se întâlnească cu ea și a acceptat. „Ne-am întâlnit. A fost un monolog. El mi-a prezentat următoarea poziție: de acum încolo puterea în țară s-a schimbat, totul va fi altfel, Veaceslav Platon degrabă va ieși din închisoare și avocații acestuia vor pregăti un document pe care eu va trebui să-l semnez.”

Documentul, din relatările notarei, presupune „recunoașterea” de către aceasta a faptului că toate actele notariale semnate de dânsa, au fost semnate sub presiunea lui Vlad Plahotniuc și a lui Ilan Șor, în defavoarea intereselor lui Veaceslav Platon, precizând că acest lucru nu este adevărat.


Bondarciuc mai adăugat: „dacă eu nu voi semna declarațiile improvizate de avocații lui Platon, acesta mă va „distruge”, din spusele domnului Curtoglo, am primit o asemenea amenințare clară”.

Ea a declarat că se teme pentru siguranța sa și siguranța familiei sale și a solicitat președintelui Republicii Moldova și Procurorului General să ia măsurile necesare. „În cel mai scurt timp sunt gata să vin la Procuratură și să dau mărturii”, a menționat Bondarciuc.

La rândul său, avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a declarat pentru UNIMEDIA că Olga Bondarciuc încearcă în acest fel să-l discrediteze atât pe clientul său, cât și pe apărătorii acestuia.

Crețu a acuzat-o pe Bondarciuc că ar fi membră a „organizației criminale Plahotniuc și Șor”, a jucat un rol important în frauda bancară și că „își joacă rolul în continuare”.

„Dumneaei cunoaște destul de bine implicarea acestor două persoane (n. red. Vlad Plahotniuc și Ilan Șor) în frauda bancară. Dacă până acum au încercat să discrediteze Procurorul General prin scurgeri de materiale video de la ședințele de judecată, acum încearcă să-l discrediteze pe Veaceslav Platon și pe noi, avocații săi”, a declarat Ion Crețu.

Mai mult, Crețu susține că 80-90% din actele din frauda bancară, au fost semnate de Olga Bondarciuc. „Îi sugerez să spună adevărul, astfel, ar putea evita răspunderea penală pentru faptele pe care le-a comis”, a adăugat avocatul lui Veaceslav Platon.

Juristul a subliniat faptul că nu-l cunoaște pe Nicolai Curtoglo. „L-am văzut o singură dată, în 2017, când acesta a depus mărturii la una din ședințele de judecată în care era vizat clientul meu. Azi nici nu l-aș recunoaște”.

Menționăm că notara Olga Bondarciuc figurează în raportul Kroll 2, privind frauda bancară, iar mai mulți ani la rând a prestat servicii pentru ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc.

La data de 18 mai 2020, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că „dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor”. Tot atunci, Stoianoglo a adăugat că „Platon a fost absolut ilegal condamnat și ilegal își ispășește pedeapsa”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?