Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Va rămîne sau nu Marina Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți

2 dec. 2021,, 16:51   Politică
3032 2

Ședința de judecată cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR”, din cursa electorală pentru funcția de primar în orașul Bălți va avea loc vineri, 2 decembrie, ora 11:00, la Judecătoria Bălți. Natalia Costaș este magistrata care va examina solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Miercuri, 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea lui Tauber în cursa electorală pentru Primăria Bălți. Pro au votat 6 membri ai Comisiei, iar doi au declarat abținere. Decizia finală urmează a fi luată de instanță. Asta după ce a constatat folosirea fondurilor financiare nedeclarate de cel puțin 34 de mii și depășire plafonului maxim stabilit de către CEC cu cel puțin 9 mii de lei. Mai exact, Tauber este acuzată că ar fi cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Marina Tauber este candidata Partidului „ȘOR” pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți. Ea a a obținut 47,93% din sufragii în primul tur al alegerilor, fiind votată de 15.918 alegători. Tauber este urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, susținut de 6.951 de oameni, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, duminică, 5 decembrie, ar urma să fie organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?