Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Maia Sandu convoacă din nou Consiliul Suprem de Securitate

26 apr. 2021,, 19:38   Politică
2862 9

Președintele țării, Maia Sandu, convoacă din nou în ședință Consiliul Suprem de Securitate. Potrivit unui comunicat de presă, ședința va începe mîine, 27 aprilie, la ora 11:00 și va avea loc la Președinție.

Conform ordinii de zi, membrii CSS vor audia în ședință informațiile și rapoartele privind situația la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Amintim că Comisia de anchetă constituită în Parlament pentru a examina situația de la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) a stabilit delapidări de cel puțin 1,5 miliarde de lei în perioada anilor 2010 - 2020.

Potrivit deputatului socialist, Oleg Lipski, președintele Comisiei parlamentare de anchetă, la întreprindere au avut loc furturi masive de motorină, dar și contractele încheiate pentru achiziționarea pieselor de schimb au fost păguboase pentru CFM, în unele cazuri fiind vorba de prețuri triple de achiziție în comparație cu cele de pe piață.

Ultima dată, Consiliul Suprem de Securitate s-a convocat în ședință vineri, 23 aprilie. CSS a fost convocat după ce Parlamentul și-a anulat astăzi Hotărîrea Parlamentului din august 2019 prin care a numit-o pe Domnica Manole judecător constituțional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?