Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Liniștea dinaintea furtunii? Ce spune Sandu despre consensul din politica moldovenească

25 feb. 2022,, 21:22   Politică
1745 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat faptul că actorii politici din țara noastră, pe fonul crizei militare din regiune, au ajuns la un consens, notează Noi.md.

”Toată lumea apreciază complexistatea momentului și asta cred că i-a motivat pe toți să elimine discursul de ură și să pună umărul să ajute. Există însă unii care încearcă să manipuleze. Am avut întîlnire și cu cei din parlament și cu reprezentanți ai celor din afara parlamentului. Am discutat propuneri concrete pe cum putem îmbunătăți mecanismele de ajutorare a refugiaților. Aceste partide au ideologii total diferite dar pe subiectul neccesității păstrării calmului în societate și pe subiectul ajutorării cetățenilor se întrezărește un consens, să vedem cît va ține acesta”, a declarat Sandu în cadrul unei emisiuni televizate.

Șefa statului a spus că țara noastră a luptat și va lupta pentru libertate și drepturi.

”Ați văzut că fostul președinte al PSRM (Dodon) a spus că trebuie să învățăm din aceste lecții. Noi în toți acești ani am luptat pentru libertatea noastră, pentru dreptul de a protesta și de a spune ce crezi iar în continuare noi ne dorim o țară liberă care să arate așa cum decidem noi. Securitatea, libertatea noastră, democrația sînt lucruri foarte importante și le vom apăra”, a mai spus Sandu.

Șefa statului a transmis și un mesaj pentru moldoveni.


”Vreau să le spun că tot ce facem noi este pentru siguranța lor. Noi putem și sîntem puternici prin unitate, noi sîntem curajoși, pașnici, generoși și acest lucru îl apreciază și din țările UE. Nu noi am ales aceste crize, dar noi am făcut față acestor crize în trecut. Să nu ne lăsăm pradă fricii, minciunilor. Totul va fi bine”, a declarat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?